Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP

Winkelpersoneel overmeestert dieven in Zwolle

Twee jongemannen zijn gisteren na een diefstal in een winkel aan het Maagjesbolwerk in Zwolle overmeesterd door winkelpersoneel, waarna de politie de twee kon aanhouden.

Beide jongemannen verzetten zich hevig tegenover het winkelpersoneel. Een van hen ging de personeelsleden zelfs te lijf met een scherp voorwerp. De aangehouden jongemannen zijn een 16-jarige man uit Ter Apel en een 15-jarige man uit Velp. Het is niet bekend wat het duo had buitgemaakt, voordat de twee werden overmeesterd.

 1. Gerben (61) sleurt Tsjech van het spoor in Ommen en krijgt erepenning: ‘Waar heb ik dit aan te danken?’
  PREMIUM
  Video

  Zwolse Gerben (61) sleurt Tsjech van het spoor en krijgt erepenning: ‘Waar heb ik dit aan te danken?’

  Taxichauffeur Gerben van Dam (61) trok vorig zomer in Ommen de 23-jarige Lukas uit Tsjechië van het spoor, net voor de trein uit Zwolle hem zou verpletteren. Een heldendaad, hoewel Van Dam dat zelf in al zijn bescheidenheid anders ziet. Tot zijn grote verrassing werd hij vanochtend in het raadhuis van Ommen opgewacht door familie, werkgever, politici, pers en burgemeesters. En kreeg hij een erepenning. ,,Geweldig. Prachtig mooi.”
 2. Landelijk onderzoek naar suïcide onder jongeren vindt oorsprong in Zwolle en Wezep
  PREMIUM

  Landelijk onderzoek naar suïcide onder jongeren vindt oorsprong in Zwolle en Wezep

  Jongeren die in 2017 door zelfdoding om het leven kwamen, waren in de gezondheidszorg in een vicieuze cirkel beland. Dat blijkt uit een landelijk wetenschappelijk onderzoek naar de achtergronden van suïcides onder tieners in dat jaar. Hulpverleners zouden beter en anders moeten samenwerken, concluderen de onderzoekers. In Zwolle gebeurt dat al, in Harderwijk wordt gewerkt aan een nieuwe aanpak die als voorbeeld voor andere Gelderse gemeenten moet gelden.

In samenwerking met indebuurt Zwolle