Volledig scherm
Tabakszaak Maris Mensink in Zwolle. © Google Streetview

Winnend Staatslot verkocht in Zwolle: Maar voor wie is de prijs van een miljoen euro?

Zwolle is waarschijnlijk weer een miljonair rijker, want er is een miljoen euro gewonnen door iemand die een lot kocht bij tabakszaak Maris Mensink (48) in de Aa-landen. De eigenaar van het lot heeft zich nog niet gemeld.

De tabakszaak staat dichtbij het bekende lotenverkooppunt van John Kosterman, de geluksmakelaar. ,,Toch weleens leuk dat mensen weten dat ze ook bij ons prijzen kunnen winnen'', grinniktJoop Mensink (72), de vader van winkeleigenaar Maris. Ze kregen vanochtend bezoek van de accountmanager van de Staatsloterijen. ,,Hij is net weg, maar hij kon mij feliciteren. Het lot is bij ons verkocht. Dat is wel even de aandacht waard, dacht ik.''

Oranje boog

Morgen wordt een oranje boog bij de winkel geplaatst en vrijdag komt de accountmanager opnieuw langs.  ,,Er wordt om 10 uur koffie uitgedeeld aan klanten. En hij neemt petit fourtjes mee, daar gaan we natuurlijk vieren. Mogelijk dat de eigenaar van het lot zich tussentijds meldt. Maar hij weet ons te vinden,'' aldus Mensink.

Het is niet voor het eerst dat er een grote prijs wordt gewonnen in deze Zwolse tabakszaak. ,,Vorig jaar nog twee ton bij de Lotto en ook al eens eerder een miljoen in de Lotto.'' Zelf speelt hij ook geregeld mee. ,,Maar of ik iets win, laat ik maar even in het midden'', lacht Mensink. 

Zomeractie

Hij is er maar wat druk mee. ,,We hebben ook een zomeractie. Als je in juni, juli en augustus een lot koopt, ding je mee naar een minuut gratis winkelen bij de Jumbo. Dus ja, we timmeren wel aan de weg.''

Het lot is uit de bus gekomen bij de trekking van 10 juni. De winnaar krijgt het bedrag belastingvrij uitgekeerd. 

  1. Wilde je thuis werken maar mocht dat niet? Dit zegt het arbeidsrecht

    Wilde je thuis werken maar mocht dat niet? Dit zegt het arbeids­recht

    Pascal Besselink is jurist en gespecialiseerd in vraagstukken over ‘arbeidsrecht en sneeuw’. Hij werkt voor DAS en krijgt op sneeuwvolle dagen – zoals deze dinsdag – prompt vragen uit gebieden rondom Apeldoorn, Arnhem, Deventer en Zwolle. ,,Zowel werkgevers als werknemers bellen mij om te vragen wat het arbeidsrecht zegt, als er sneeuw ligt.’’ Dé vraag die wordt gesteld: kan een werknemer eisen dat hij thuis werkt?

In samenwerking met indebuurt Zwolle