Volledig scherm
Visualisatie van de metershoge letters die in Zwolle zullen komen vanaf 14 april. Eerst in het water bij Park de Wezenlanden, later op verschillende plekken in de stad. © Stichting Landmark #OPGEZWOLLE

Wisselende reacties op plan voor #Opgezwolle-letters: ‘Klinkt als ziek of obesitas’

PollDe aanstaande komst van metershoge letters #Opgezwolle maakt de tongen los in Zwolle. Waarom de naam van een muziekgroep die niet meer bestaat?, vragen mensen zich af. En een veel gehoorde andere suggestie: ‘Zwollywood’.

Poll

Metershoge letters met #Opgezwolle in de stad. Goed idee?

  • Perfect plan! Trots op Zwolle! (24%)
  • Letters zijn een leuk idee. Maar #Opgezwolle? Waarom die term? (45%)
  • Waardeloos idee. Wat moeten we ermee? (31%)
2100 stemmen

‘Klinkt als ziek’

Het plan van drie enthousiaste Zwollenaren levert ontzettend veel reacties op. Van enorm enthousiast tot volledig verontwaardigd. Zo schrijft Marlie Zweers op Facebook: ‘Heel leuk als Zwolle gepromoot wordt en dat ze daar hun best voor doen. Maar OpgeZwolle???? Daar kan ik mij niet echt in vinden’. De kreet doet meer wenkbrauwen fronsen. ‘Opgezwolle? Dat klinkt als ziek, obesitas of arrogant’, schrijft Talitha Chirino.

Enthousiast

Toch is het niet alleen maar negativiteit. Het plan kan gelijktijdig ook op veel enthousiasme rekenen. ‘Word ik helemaal blij van!’, schrijft Lydia Ruiter. En een ander vindt het ‘super!’. 

1 april?

Ondertussen denken enkele mensen ook dat het om een (mislukte) 1-aprilgrap gaat. Of ze hopen het. Maar die theorie kunnen we ontkrachten: het plan is echt, de onthulling moet op 14 april volgen en rappers Sticks en Rico zijn enorm trots.

In samenwerking met indebuurt Zwolle