Volledig scherm

Witte fiets in plaats van buslijn 9

ZWOLLE - Gemeente en Deltion overwegen 'witte fietsenplan' om druk op busverbinding te verminderen. Vervoerder Syntus zet extra bussen en reisbegeleiders in tijdens grote drukte in ochtendspits.

Leerlingen die iedere ochtend gebruik maken van de buslijn 9 om van het station naar het Deltion College in Zwolle te reizen, krijgen binnenkort mogelijk ook de kans om de fiets te pakken. De gemeente en het Zwolse ROC overwegen zogeheten 'witte fietsen' in te zetten om de drukte op de buslijn tegen te gaan. Het idee is onderdeel van een pakket aan maatregelen. Eerder dit jaar dienden PvdA, VVD en Swollwacht een motie in om er voor te zorgen dat het studentenvervoer naar Deltion door passende maatregelen zou verbeteren. In overleg met de school heeft de gemeente daarom nu een aantal acties voorgenomen.

Busvervoerder Syntus gaat bijvoorbeeld extra bussen inzetten als dat nodig is. Op het station zullen bij grote drukte reisbegeleiders zorgen dat bussen sneller leeg raken en weer vol kunnen stromen. Verder wordt overlegd met Deltion om door lessen te spreiden de druk tijdens de ochtendspits te verminderen. Volgens de gemeente is er ondanks de extra maatregelen geen garantie dat leerlingen direct vanuit de trein de eerste bus kunnen gebruiken. De wachttijd zal echter kort zijn. 's Ochtends vertrekt iedere vijf minuten een bus richting Deltion.

  1. Blunder bij onderhoud hoofdveld Dalfsen nekt thuisduel met PEC Zwolle
    PREMIUM

    Blunder bij onderhoud hoofdveld Dalfsen nekt thuisduel met PEC Zwolle

    Een blunder. Die voetbalterm past wel bij het te vroeg uitgevoerde onderhoud van het hoofdveld op het Dalfser sportpark Gerner, waardoor het oefenduel tussen PEC Zwolle en een Dalfser selectie samengesteld uit spelers van ASC'62 en SV Dalfsen voor het tweede jaar op rij naar Wijthmen moet worden verplaatst. Het hoofdveld was vorig jaar onbespeelbaar als gevolg van de langdurige droogte. Dit voorjaar lag de Dalfser grasmat er als een groen biljartlaken bij, maar begon het groot onderhoud aan het hoofdveld een paar weken te vroeg.

In samenwerking met indebuurt Zwolle