De Kop van Voorst, met links het Zwarte Water en rechts het Zwolle-IJsselkanaal, is grotendeels parkeerterrein voor Scania.
Volledig scherm
PREMIUM
De Kop van Voorst, met links het Zwarte Water en rechts het Zwolle-IJsselkanaal, is grotendeels parkeerterrein voor Scania. © Frans Paalman

Wonen op schiereiland Kop van Voorst in Zwolle, de (on)mogelijkheden van een droomlocatie

pollMisschien is het in Zwolle nergens mooier wonen dan op het schiereiland waar Zwarte Water en Zwolle-IJsselkanaal samenvloeien. Tenminste, als het zou mogen. Vanwege het bedrijventerrein is woningbouw hier uit den boze. En toch moet de wethouder de mogelijkheid gaan onderzoeken. 

4 reacties

 • E van der Harg

  1 jaar geleden
  Daar woningen bouwen geeft vooral een heleboel problemen die vreselijk veel geld zullen kosten. Als ik alleen al denk aan de narigheid die veroorzaakt zal gaan worden door een stijgende waterspiegel...ik zou er voor geen prijs willen gaan wonen. Natte voeten, scheurende panden, bedrijventerrein rondom...verkeersinfarcten... nee dank U
 • B. Veerman

  1 jaar geleden
  Het zullen dan toch weer enkel dure appartementen voor rijke stinkerds worden, daar heeft niemand wat aan. Ik kan het geklaag over al die luidruchtige bootjes nu ook al weer horen.
 • Thomas Kamphuis

  1 jaar geleden
  Waar gaat de bedrijvigheid naar toe als deze verplaatst moet worden? Wordt er dan weer een stuk buitengebied opgeofferd, bijvoorbeeld bij de Hessen poort, of bij bedrijventerrein Voorst? Als men echt consequent is bouwt men bij het Zwarte Water voor de lage(re) en middeninkomens die er al jaren voor in de rij staan. Maar ja, daar verdient de gemeente weer niet aan en dan is de cirkel weer gesloten. Het begint bij je dat eens te bedenken gemeente Zwolle!
 • H. Osinga

  1 jaar geleden
  Als je daar gaat bouwen, kun je het beste alles op hoge palen zetten.