Onderzoek na het schietincident in de Van Disselstraat in de wijk Stadshagen in Zwolle.
Volledig scherm
Onderzoek na het schietincident in de Van Disselstraat in de wijk Stadshagen in Zwolle. © Stefan Verkerk

Woning van man die ontsnapte aan liquidatie in Zwolle twee weken langer dicht: ‘Info gevonden’

De woning aan de Van Disselstraat in de Zwolse wijk Stadshagen, waar eind september een liquidatiepoging plaatsvond, blijft nog zeker twee weken langer dicht. Dat heeft de gemeente Zwolle laten weten.

Vrij snel na de mislukte poging tot liquidatie besloot de kersverse Zwolse burgemeester Peter Snijders de woning voor een periode van vier weken te sluiten. Die periode loopt nu dus op naar zes weken. ,,Er is bepaalde informatie gevonden die ertoe neigt om de woning twee weken langer te sluiten", zegt een woordvoerder van de gemeente. De woning blijft nu tot in ieder geval tot 4 november dicht.

Straatverbod

Het doelwit van de liquidatie, Idris M., kreeg naar aanleiding van de mislukte liquidatie eerder een straatverbod van zes weken opgelegd. De gemeente laat weten dat de oud-eigenaar van lunchroom Da Vinci zich aan dat verbod houdt. ,,Er zijn geen signalen dat de bewoner sinds het verbod in de wijk is geweest. Er is vrijdag nog een bijeenkomst geweest, in de wijk is het rustig.”

Idris M. (25) werd in de nacht van zaterdag 21 op zondag 22 september beschoten. Volgens getuigen gebeurde dat met een automatisch wapen door een man op een scooter, terwijl M. uit zijn auto stapte. M. raakte lichtgewond, maar wist te vluchten. M. was daar niet van onder de indruk, liet hij eerder aan de Stentor weten. ,,Ik vind ze snotneusjes. Mij maken ze niet bang met een automatisch wapen.”

In samenwerking met indebuurt Zwolle