Volledig scherm
PREMIUM
De EOD arriveert in de Zwolse straat. © De Vries Media

Woning ‘verwarde man’ Zwolle doorzocht op explosieven: niets aangetroffen

updateDe Explosieven Opruimingsdienst (EOD) heeft vrijdagmiddag een woning in Zwolle-Zuid doorzocht vanwege een ‘mogelijk explosief’. Uiteindelijk werd niets aangetroffen, meldt de politie. Eerder op de dag werd een ‘verwarde man’ uit het huis gehaald. Hij dreigde zichzelf - en mogelijk anderen - ‘iets aan te doen’. 

Onderhandelaars van de politie, explosievenverkenners en agenten gehuld in veiligheidsvesten rukten vrijdagmiddag uit naar de woning aan de Stadhouderlaan in Zwolle-Zuid. Ook de brandweer ging erheen. ,,Je weet niet wat je aantreft”, legt politiewoordvoerder Anne Coenen uit. ,,Maar het kán gevaarlijk zijn voor de omgeving, voor ons en voor hemzelf. Daarom nemen we bij dit soort zaken het zekere voor het onzekere.”

  1. Gymnasium Celeanum Zwolle reist vanwege coronavirus met één leerling minder af naar Griekenland en Rome
    PREMIUM

    Gymnasium Celeanum Zwolle reist vanwege coronavi­rus met één leerling minder af naar Grieken­land en Rome

    Ongeveer tachtig leerlingen van het gymnasium Celeanum in Zwolle gaan morgen op studiereis naar Griekenland en Rome. Waar tal van andere middelbare scholen in Nederland vanwege het coronavirus de stekker uit de studiereis trokken, acht rector Frank Dost het verantwoord om de twee studiereizen door te laten gaan. De school liet aan ouders weten de reis pas af te blazen als het Ministerie van Buitenlandse Zaken een negatief reisadvies zou afgeven voor Rome en Griekenland, maar dat reisadvies is momenteel nog niet aan de orde en dus gaat de reis door.

In samenwerking met indebuurt Zwolle