Woningbouw in Stadshagen.
Volledig scherm
PREMIUM
Woningbouw in Stadshagen. © Frans Paalman

Woningbouw Zwolle in de knel, nu snelheidsverlaging A28 niet meer telt als stikstofreductie

Zwolle heeft zichzelf als doel gesteld om duizend woningen per jaar te bouwen. Om realisatie ook stikstoftechnisch mogelijk te maken deed de gemeente voorheen onder meer een beroep op de ingevoerde snelheidsverlaging op wegen als de A28. Nu die maatregel niet meer meetelt in de berekeningen heeft dat gevolgen. ,,Het waarmaken van ambities is niet gemakkelijk.”

27 reacties

 • Jesper Van Rosmalen

  2 maanden geleden
  Gooi de snelheid maar weer omhoog dan!
 • E van der Harg

  2 maanden geleden
  @ D.Boerema; ik zeg maar niks. Alle mensen in ons land willen wel graag een beetje behoorlijk wonen en niet bij hun ouders op zolder. t Gat in de ozonlaag kwam toch door de goedkope vliegvakanties??? ;) Zonder dollen; er moet wel wat gebeuren maar niet zo bureaucratisch als nu. En wetenschappelijk bewijs.... tja. Kan wezen, maar de dagelijkse praktijk is iets anders. En straks een gezonde omgeving en duizenden dakloos??? Allemaal een box in de stal bij de failliete boeren...
 • Wi19 Ho64

  2 maanden geleden
  Stikstof sprookje nu over de schutting, klaar ermee!! Bij Zwolle 100 & 120 km/u, en direct op naar 2000 woningen per jaar. Nu aan het werk!! 💪
 • Marjan Bos

  2 maanden geleden
  Dick Boerema... wel eens in Groningen wezen kijken???? Daar is het meer groen dan ergens anders....maar ja je kunt wel roepen daar wil ik niet wonen...maar er moet maar wel gas gepompt worden...totdat er door de aardbevingen daar doden vallen...maar toch...plek zat!!!!
 • Ada Schouten

  2 maanden geleden
  @Vruggink, zure regen is er nog, maar afgenomen vergeleken met eerder. Volgens wetenschappers is de schade aan bijv. bossen niet alleen toe te schrijven aan verzuring, maar heeft die ook vele andere oorzaken. Denk aan de warmte van deze zomer. Het ligt dus net iets complexer. Dat de regelgeving in ons land helemaal verstrikt is geraakt in/door stikstof is daardoor ook met wat vraagtekens omgeven.
 1. Kamperlijntje valt al tijden veel vaker uit dan toegestaan: mogelijk boete voor vervoerder Keolis
  PREMIUM
  4

  Kamperlijn­tje valt al tijden veel vaker uit dan toegestaan: mogelijk boete voor vervoerder Keolis

  Van alle ritten op het Kamperlijntje, valt dit jaar bijna één op de 25 treinen uit. Al maanden kampt vervoerder Keolis met personele problemen. Die leiden nu mogelijk tot een boete van de provincie. Overijssel moet daar als opdrachtgever ‘nog een knoop over doorhakken’, maar gaat in ieder geval met Keolis in gesprek over het aanhoudende en veelvuldig uitvallen van treinen.