Volledig scherm
Verkoop van woningen. © ANP

Woningverkoop stagneert het meest in Hardenberg en Apeldoorn

De woningverkoop in Oost-Nederland is in het vierde kwartaal vorig jaar het meest afgenomen in Hardenberg en Apeldoorn. Daar werden respectievelijk 11,8 en 10,5 procent minder woningen verkocht in vergelijking met het jaar daarvoor. 

Alleen in de regio's Ruurlo/Eibergen ( +16,3 procent) en de Kop van Overijssel  (+6,7 procent) was sprake van een toename in die periode.  De duurste huizen waren te vinden in Nunspeet en omgeving (gemiddeld 313.000 euro) en de goedkoopste stonden in Flevoland, met een gemiddelde prijs van 212.000 euro. Dat blijkt uit cijfers van NVM.

Afname 6 procent

In het laatste kwartaal van 2017 werden minder woningen verkocht, terwijl de prijzen verder stegen, zo is de algemene conclusie van makelaarsvereniging NVM. De NVM noteerde in totaal 166.155 transacties, zo'n 6 procent minder dan in het laatste kwartaal van 2016. De prijzen stegen met gemiddeld 9,1 procent, waarmee een gemiddelde woning momenteel 269.000 euro kost. 

  1. Anne Marie uit Zwolle klaagde als eerste de tabaksindustrie aan. 'En nu is de kanker terug'
    PREMIUM

    Anne Marie uit Zwolle klaagde als eerste de tabaksindu­strie aan. 'En nu is de kanker terug'

    Anne Marie van Veen uit Zwolle was twee jaar geleden de eerste die aangifte deed tegen de tabaksindustrie. Nu, net voor het Gerechtshof in Den Haag zou oordelen over de vervolging, heeft de longkankerpatiënte slecht nieuws gekregen van haar behandelaars. ,,Het lijkt erop dat de kanker terug is. Je weet dat die dag weer komen gaat. De weg naar de eindstreep wordt steeds korter. Dat is moeilijk."

In samenwerking met indebuurt Zwolle