Het leegstaande kantoorpand aan de Schuttevaerkade 80-88 gaat tegen de vlakte.
Volledig scherm
PREMIUM
Het leegstaande kantoorpand aan de Schuttevaerkade 80-88 gaat tegen de vlakte. © Pedro Sluiter Foto

Woontoren van 40 meter overrompelt Zwolse wijk: ‘Hoe kun je dit kleinschalig noemen?’

PollEen betonnen kantoorgebouw aan de Schuttevaerkade in Zwolle maakt plaats voor zo’n honderd woningen, als het aan ontwikkelaar Slokker Vastgoed ligt. Op de plek net buiten de stadsgracht verrijzen straks zes woongebouwen, waarvan eentje met dertien lagen en een hoogte van circa 40 meter. ,,Hier zit niemand op te wachten. Veel te massief en te hoog’’, zeggen geschrokken buurtbewoners.

18 reacties

 • E. Hetebrij

  2 maanden geleden
  Waarom zijn sommige mensen zo voor verstedelijking? Zwolle is niet de Randstad en wordt dat hopelijk ook niet. Loop maar eens 5 minuten door Rotterdam en je wordt gillend gek.
 • Bossink

  2 maanden geleden
  @Herman Oolman: ik neem aan dat je de panden aan de burgemeester Drijbersingel bedoelt. Rest vd Schuttevaerkade bestaat uit al een hoogbouw appartementencomplex, hotel en een rij jaren 30 woningen die 2 jaar geleden zijn aangemerkt als gemeentelijke monumenten.
 • Herman Oolman

  2 maanden geleden
  Dit plan en het soort gebouwen ligt in lijn met wat nu staat aan de burgemeester Roelenweg. Daar heb ik weinig klachten over gehoord. Ik zou wel graag het hele plan willen zien voor de hele Schuttevaerkade, want daar staan nog meer kantoren die we liever uit het centrum zien verdwijnen. Als we hier echt goedkope woningen willen realiseren dan moet de gemeente (= wij) bijbetalen. Een projectontwikkelaar doet dat niet alleen.
 • Godebald van Binsbergen

  2 maanden geleden
  Gewoon lekker bouwen, er zijn genoeg mensen die zo'n woning kunnen en willen betalen.
 • Stoel

  2 maanden geleden
  altijd klagen maar als het er staat is het een enorme verbetering en worden de armazalige huizen in de buurt een stuk meer waard
 1. 
Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsychiater geeft tips
  PREMIUM

  Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsy­chi­a­ter geeft tips

  Niemand start een gezin met het idee dat het zal uitdraaien op een scheiding. Ook Charlotte (31) had het niet makkelijk om het voltijdse moederschap los te laten. ,,Andere alleenstaande moeders zeiden dat het wel zou wennen, en ze hadden gelijk: ik heb mijn draai gevonden. Mao en Niloh zijn gelukkig, en met de kat erbij vormen wij een team van vier.” Ze legt uit hoe de regeling met haar partner verloopt, en ook kinderpsychiater Peter Adriaenssens geeft advies rond co-ouderschap.