Chaos in Hasselt door de komst van bekende vlogger Enzo Knol.
Volledig scherm
Chaos in Hasselt door de komst van bekende vlogger Enzo Knol. © Jasper van Loo

YouTuber Enzo Knol zorgt voor chaos in Hasselt

De aanwezigheid van Enzo Knol heeft donderdagavond voor chaos gezorgd in Hasselt. De met ruim 1,5 miljoen abonnees grootste YouTuber van Nederland werd thuis bij vriend Pascal Scherpenkate in Hasselt gespot, waarna honderden jonge fans voor dat huis een glimp van hem probeerden op te vangen.

,,Knolpower”, schreeuwen enkele jongeren de lijfspreuk van Enzo Knol door de straten van Hasselt. 

Scheuren 

Niels Vonk hoopt samen met zus Marrit en haar vriendin Ilona Elken op een foto en handtekening van Enzo Knol. Zijn moeder is met hen vanuit Zwartsluis naar de Hanzestad gescheurd om hem te zien. Even nadat Enzo Knol bij het huis van Scherpenkate is weggereden komen ze aan. ,,Ik sta echt te trillen. Via Snapchat en Instagram zag ik het voorbij komen, we moesten niet lang nadenken om hier naartoe te komen.”

Onvergetelijk

Ze hebben geluk want honderden meters verderop blijkt Enzo Knol te staan om op een rustigere plek zijn vele fans een onvergetelijke avond te bezorgen. ,,Het is mijn idool”, vertelt Saiede Al Jenabi stralend nadat ze met hem op de foto is geweest. ,,Via YouTube helpt hij veel kinderen. Als één iemand in Hasselt het weet, weet meteen heel Hasselt het.” 

Vijf uur wachten

Vriendin Silke Zandbergen heeft een net zo grote lach op haar gezicht: ,,Ik heb vandaag vijf uur lang gewacht om hem te zien. Mijn werk heb ik meteen afgezegd. Eerst ben ik bij het huis van Pascal weggestuurd. Ik sta helemaal te shaken.”

ItzSybtrax

Terwijl Enzo Knol uitgebreid de tijd neemt om met iedereen op de foto te gaan kijkt Pascal Scherpenkate beduusd naar de fans. Met zijn kanaal 'ItzSyntrax’ heeft Pascal zelf ruim 100.000 volgers op YouTube. ,,We hebben vandaag video’s opgenomen bij mij thuis. Via social media zijn ze het geeneens te weten gekomen, iemand heeft hem in Hasselt gezien.”

Vlogvloglvlog

Na de spontane fanmeeting van nog geen halfuur neemt Enzo Knol snel een stukje van zijn vlog op met de vermelding dat Hasselt te gek is. Hij neemt nog even de tijd om in het vriendenboekje van de 7-jarige Storm te schrijven en vertrekt met gierende banden weer naar zijn eigen huis.

In samenwerking met indebuurt Zwolle