Volledig scherm
© Pro Shots

Zaalvoetbaltoernooien zitten elkaar dwars

ZWOLLE - Voetbalverenigingen uit Zwolle moeten dit jaar kiezen uit twee zaalvoetbaltoernooien tussen Kerst en Oud en Nieuw. Naast het Zwolse Jo van Marle-toernooi in de Landstedesporthal is er dit jaar ook een regionale IJsselcup in de WRZV-hallen, op dezelfde datum.

De IJsselcup is nieuw dit jaar. Na besluit van de Zwolse federatie van voetbalverenigingen om hun Jo van Marle-toernooi te verplaatsen van WRZV naar Landstede, besloot WRZV een eigen toernooi te starten. Verschil: ook regionale clubs mogen hier meedoen. Overeenkomst: beide toernooien hebben 29 december als speeldag.

De communicatie tussen beide organisatoren blijkt niet vlekkeloos te zijn verlopen. Namens WRZV stelt Freddy Eikelboom dat de data van de IJsselcup al sinds begin van het jaar vaststaan. Namens het Jo van Marle-toernooi stelt Hennie Kenkhuis niet op de hoogte te zijn van de overlap tussen beide toernooien. Hoewel hij verwacht dat Zwolse clubs, die met hun federatie het toernooi organiseren, kiezen voor hun eigen toernooi, stelt Eikelboom al inschrijvingen van WVF en Wijthmen te hebben.

In samenwerking met indebuurt Zwolle