Inwoners van Zwolle zouden door het nieuwe afvalsysteem gestimuleerd moeten worden om hun afval beter te scheiden.
Volledig scherm
PREMIUM
Inwoners van Zwolle zouden door het nieuwe afvalsysteem gestimuleerd moeten worden om hun afval beter te scheiden. © Edo Draaijer

Zes vragen (en antwoorden) over de nieuwe afvaltarieven in Zwolle

De gemeenteraad van Zwolle debatteert vanavond over het afvalbeleid. Het is de bedoeling dat elke Zwollenaar vanaf 1 januari apart gaat betalen voor het aanbieden van restafval. Doel is om het afval in de stad beter te scheiden en zo minder restafval over te houden. De gemiddelde Zwollenaar doet dat nu nog erg slecht.

22 reacties

 • Gajenik Saan

  2 maanden geleden
  En dat allemaal dankzij het kiezersbedrog van Swollwacht. Nooit meer op die partij stemmen
 • Rik de Vries

  2 maanden geleden
  Ik hoorde overigens dat er plannen zijn voor een vierde kliko. Een witte. Tuintje nog voller… alles voor het milieu
 • Tc Rietveld

  2 maanden geleden
  Ik doe al jaren enorm mijn best op afvalscheiding. Zelfs met drie kinderen waarvan de jongste in de luiers zat lukte het om minder dan 15 keer per jaar de ondergrondse container te gebruiken. Maar toen werd de vulopening van de ondergrondse container verkleind. En nu komen ze met deze regeling die geheid duurder gaat uitpakken, ook al doe je nog zo je best. Dit is een aanslag op mijn moraal en ik voel mij getergd. Je kunt bereidwilligheid van je inwoners verspelen en dat lukt zo wel heel rap!
 • Gini Geerts

  2 maanden geleden
  Moet eerlijk zeggen dat we weinig aan afval scheiden hebben gedaan in het verleden. Nu twee weken bezig: papiercontainer in gebruik, GFT naar bak vooraan en PMD in de juiste container. Nooit gedacht maar er blijft echt heel weinig restafval over. Met drie personen geen zak vol in 2 weken. Enfin grootste bezwaar blijft dat er gekeken wordt hoe vaak we de restcontainer openen. Je moet opsparen waardoor we toch geneigd zijn een beetje “vals te spelen” als er kans op stankoverlast bestaat.
 • Carla Wijermars

  2 maanden geleden
  Mijn vraag is: Als ik met mijn pasje restafval aanbied in de verzamelcontainer en die verzamelcontainer heeft een storing. Telt dit dan ook mee in het bedrag. Laatst overkwam mij dat. Ik heb direct een melding gemaakt bij de ROVA. Als ik dan een melding maak, corrigeert men dit dan ook? Ik heb de zak met restafval niet kunnen aanbieden.