Volledig scherm

Ziekenhuis bestrijdt bacterie met succes

ZWOLLE - De Isala klinieken hebben de extra hygiënemaatregelen op de chirurgische afdeling B4 (locatie Sophia) weer opgeheven.

Op deze afdeling was begin september bij enkele patiënten de VRE-bacterie geconstateerd (Vancomycine Resistente Enterokok). Deze is voor gezonde mensen niet gevaarlijk, maar mensen met een sterk verminderde weerstand kunnen erg ziek worden van deze resistente darmbacterie. De Isala klinieken hebben nu vastgesteld dat de afdeling weer VRE-vrij is.

Sinds begin september tot half december dit jaar zijn in totaal 204 patiënten getest op dragerschap. Daarvan zijn 16 patiënten drager gebleken. 174 patiënten zijn geen drager van deze bacterie en van 14 patiënten zijn de onderzoeksresultaten nog niet bekend.

Mochten de patiënten die drager bleken te zijn opnieuw worden opgenomen, dan zullen ze geïsoleerd verpleegd worden. Dat geldt ook voor de patiënten van wie de uitslag nog niet bekend is.

Het ziekenhuis heeft verder uit preventief oogpunt besloten om op de verpleegafdeling waar de uitbraak heeft plaatsgevonden het testen van de omgeving op aanwezigheid van de VRE-bacterie tot nader orde voort te zetten.

In samenwerking met indebuurt Zwolle