Volledig scherm
Personeel van Isala wil een salarisverhoging en goede afspraken over arbeids- en rusttijden. © Frans Paalman

Ziekenhuispersoneel Isala Zwolle en Meppel opnieuw op de barricaden

videoDe protestacties die vorige week werden gehouden in het Isala ziekenhuis in Meppel en Zwolle hebben nog niet tot resultaten geleid. Het actiecomité beraadt zich op vervolgacties.

Het ziekenhuispersoneel voerde dinsdag actie voor een betere cao. Verschillende afdelingen draaiden zondagsdiensten en voor de ingang werden bezoekers geïnformeerd door de vakbonden. 

Inzet van het personeel is een salarisverhoging van 5 procent en een extra toeslag op loon wanneer medewerkers last-minute worden opgeroepen om te werken. Ook wil het personeel, verenigd in de vakbonden, goede afspraken over arbeids- en rusttijden.

Vervolgactie

Maar de acties hebben nog niet geleid tot ook maar een beetje beweging in de stroeve cao-onderhandelingen met de Nederlandse vereniging voor Ziekenhuizen (NVZ). ,,Wij nemen als actiecomité even twee weken rust om bij te komen en dan gaan we ons beraden op vervolgacties’’, zegt Erik Lindeboom, receptionist bij Isala Meppel en  spreekbuis van het actiecomité. ,,We krijgen veel veel steun en sympathie van patiënten en bezoekers. De acties zijn goed gegaan, maar een vervolgactie lijkt onontkoombaar.’’

Deze week  worden in zeven ziekenhuizen zondagsdiensten gedraaid. ,,Er zijn nog steeds geen betere afspraken gemaakt met de NVZ. Het eindbod moet gewoon van tafel en pas daarna kunnen we weer in gesprek’’, zegt Annika Heerekop, persvoorlichter bij vakbond FNV.

Bekijk hier een video van een recent protest bij Isala:

In samenwerking met indebuurt Zwolle