Bij thuismonitoring krijgen coronapatiënten thuis zuurstof toegediend en worden ze op afstand in de gaten gehouden via een app of door regelmatig contact met de huisarts.
Volledig scherm
PREMIUM
Bij thuismonitoring krijgen coronapatiënten thuis zuurstof toegediend en worden ze op afstand in de gaten gehouden via een app of door regelmatig contact met de huisarts. © Henri van der Beek

Ziekenhuizen zetten in op thuismonitoring coronapatiënten: ‘Grote stap om reguliere zorg door te laten gaan’

Ziekenhuizen in de regio zetten bij een komende coronagolf meer in op het thuis volgen van patiënten die zuurstof krijgen toegediend. Het doel is om zo meer bedden beschikbaar te houden voor de reguliere zorg.

5 reacties

 • evert koekkoek

  2 maanden geleden
  @Nico van Mierlo, het is mijn antwoord. Ik denk dat u het niet begrijpt. Denk gewoon eens goéd na wat voor de patient de positieve kanten kunnen zijn van thuisherstellen in een vertrouwde omgeving en wat de negatieve kanten van herstel in het ziekenhuis kunnen zijn.
 • Robbert Scholten

  2 maanden geleden
  Ik vind het grandioos en helemaal passen in deze tijd,het is maar een hulpmiddel maar wel een hele goede,het is efficiënter en effectief,digitaal is op deze manier heel mooi,je patiënt op deze manier zien en te n de gaten houden,prima,en met de huidige enorme personeels krapte is dit blijvend,net als de inmiddels lopende en helpende robots,we zijn er nog niet maar dat komt,,zeker weten
 • nico van mierlo

  2 maanden geleden
  @Evert Koekoek, Dat is de vraag niet
 • evert koekkoek

  2 maanden geleden
  @ Trudy Haverkamp, jammer dat u zich dat afvraagt wie voor de energiekosten opdraait. Het is algemeen bekend dat je in een eigen vertrouwde omgeving sneller herstelt.
 • Trudy Haverkamp

  2 maanden geleden
  Allemaal leuk en aardig, maar wie betaald de extra energiekosten in deze tijd.