Eind maart bezocht koning Willem-Alexander het Isala ziekenhuis in Zwolle, waar hij zich liet bijpraten over de speciale zorg voor coronapatiënten. Die zorg kan nu worden afgebouwd.
Volledig scherm
Eind maart bezocht koning Willem-Alexander het Isala ziekenhuis in Zwolle, waar hij zich liet bijpraten over de speciale zorg voor coronapatiënten. Die zorg kan nu worden afgebouwd. © ANP

Ziekenhuizen Zwolle, Hardenberg en Deventer sluiten corona-afdelingen omdat er bijna geen patiënten meer zijn

Ziekenhuis Isala in Zwolle heeft een aantal afdelingen gesloten, die speciaal waren ingericht voor covidpatiënten. Ook andere ziekenhuizen in de regio sluiten hun cohortafdelingen.

  1. Sobere Indië-herdenking in Zwolle dit jaar: toch leeft het onderwerp onder jongeren meer dan ooit
    PREMIUM

    Sobere In­dië-herdenking in Zwolle dit jaar: toch leeft het onderwerp onder jongeren meer dan ooit

    Jaarlijks wordt op 15 augustus de Japanse bezetting en bevrijding van Nederlands-Indië herdacht. Zwolle is echter de enige plek in Nederland waar tevens aandacht is voor de Bersiap-periode en de kwestie Nieuw-Guinea. Twee jaar geleden leek de Zwolse herdenking nog op de tocht te staan en door corona vindt het programma dit jaar ook nog eens vereenvoudigd plaats. Is er nog toekomst voor de herdenking? ,,Vooral derde generatie jongeren met een Indische achtergrond zijn bovenmatig geïnteresseerd in de verhalen.” Drie generaties aan het woord.

In samenwerking met indebuurt Zwolle