Burgemeester Peter Snijders kondigde een noodbevel af waarmee hij de aanwezigheid van giertanks in Zwolle verbood. Een aantal trekkers met giertank bereikte het provinciehuis wel. Anderen zijn op weg naar Zwolle door de politie tegengehouden.
Volledig scherm
PREMIUM
Burgemeester Peter Snijders kondigde een noodbevel af waarmee hij de aanwezigheid van giertanks in Zwolle verbood. Een aantal trekkers met giertank bereikte het provinciehuis wel. Anderen zijn op weg naar Zwolle door de politie tegengehouden. © Frans Paalman

Zo grepen de autoriteiten in bij het grimmige boerenprotest in Zwolle: ‘Politie werd klemgezet’

met videoGiertanks die van de weg worden gehaald. Een trekker die van een politieshovel een opdoffer krijgt. En tussendoor ontspannen gesprekken tussen agrariërs en ME-agenten in Zwolle. Een reconstructie en terugblik met burgemeester Peter Snijders, die uit voorzorg flink opschaalde en pardoes zelf het mikpunt werd van de boze betogers.

42 reacties

 • a. gulif

  2 maanden geleden
  @hetebrij. Dat kon de politie/ME zelf goed af. En hoe ik ook die rellen afkeur zij hebben niet bedrijven gegijzeld om steun af te dwingen, overal gier gespoten hooibalen in de brand gestoken etc. En de langzaamaan actie van de politie was vervelend maar niet landontwrichtend. Overige hulpdiensten werden daarbij niet geblokkeerd en geterroriseerd door grote en gevaarlijke landbouwvoertuigen.
 • H de Vries

  2 maanden geleden
  De coronademonstranten en zelfs de Marokkanen brachten niet de tractoren en giertanks de straat op zoals de boeren doen. Dus terecht dat de politie daar iets anders tegenover zet.
 • E. Hetebrij

  2 maanden geleden
  @Nico: je wilt dat hiervoor het leger wordt ingezet. Te bizar voor woorden. Het leger hebben we ook niet gezien bij de corona-rellen, de zgn. vredeslievende demonstraties in de Randstad, zgn. feestvierende Marokkanen of illegale parties waar de boel vrolijk werd kapot gemaakt. Dus waarom nu wel...... En de politie: die heeft boter op zijn hoofd. Zelf hebben ze langzaam acties gevoerd op de snelwegen en levens in gevaar gebracht, nota bene mét dienstauto's voor een betere cao. Alsof dat wel mag.
 • Arend Van Faassen

  2 maanden geleden
  @ B. Straatman, wie zegt u dat de mensen die hier hun mening geven dat denken. Misschien moeten mensen die dat zeggen zich eens meer verdiepen in de mening van anderen.
 • kees Lantinga

  2 maanden geleden
  B Straatman. U hebt helemaal gelijk