Zo voert Zwolle al jaren een peperdure grondoorlog tegen verwoestende woekerplant: ‘Het is een taaie’

Met videoZwolle lijkt de Japanse duizendknoop eronder te krijgen. Maar de grondoorlog die ze voert tegen deze woekerplant, is er een van de lange adem. En kost honderdduizenden euro’s per jaar. ,,We moeten de plant uitputten, elke keer weer een nieuwe klap geven.’’

6 reacties

 • Willem Sebel

  2 maanden geleden
  Ik vind het verwijderen van het stuk haag bij veld 1 van CSV’28 wel mooi, het wordt er ook een stuk meer open van, wat mij betreft mag de hele haag aan die kant van veld 1 worden verwijdert. Je betrekt op de zaterdagen ook veld 2 meer bij de club. Ook beter voor de sociale controle op de momenten dat veld 1 eigenlijk niet betreden mag worden😉
 • GA Rijswijk

  2 maanden geleden
  De "gewone" Glyfosaat van het merk Roundup werkt prima ! Eerst de plant net boven de grond afknippen en de grove plantendelen afvoeren bij het restafval. Wanneer de planten weer opkomen de jonge bladeren met een kwast aanstippen met de oplossing en deze werkwijze zonodig nog herhalen. Niet toepassenbij nat en/of koud weer. Sukses verzekerd met minder milieuschade dan de ROVA methode.
 • wj van den van den Belt

  2 maanden geleden
  Dikke laag roundup erover of ad bleu erop kortste klap
 • T. Klok

  2 maanden geleden
  Volgens mij werkt roundup ook gewoon. Een beetje gif, weegt dat niet op tegen vervuilende graafmachines en 2 ton belastinggeld per jaar?
 • W. Kloppenburg

  2 maanden geleden
  Met die kranen, bulldozers and draglines krijg je die plant niet weg, dat is dweilen met de kraan open. Ze kunnen beter naar Monsanto of dergelijke en een speciale round up voor de knoop te ontwikkelen.