Een enorme stroom studenten op weg van station Zwolle naar de campus van hogeschool Windesheim onder begeleiding van verkeersregelaars. Dit beeld zal voorlopig niet terugkeren.
Volledig scherm
PREMIUM
Een enorme stroom studenten op weg van station Zwolle naar de campus van hogeschool Windesheim onder begeleiding van verkeersregelaars. Dit beeld zal voorlopig niet terugkeren. © archieffoto Frans Paalman

Zo ziet het nieuwe collegejaar er in coronatijd uit in Zwolle: 'We gaan naar klassen van 8 of 9 studenten’

Mag de deur van de campus binnenkort op een kier? Henk Hagoort, de baas van hogeschool Windesheim in Zwolle hoopt het vandaag te horen. Maar als het kabinet beslist dat het hoger onderwijs per 15 juni weer beperkt open mag, betekent dat niet dat de colleges weer beginnen. ,,We benutten de ruimte dan om de toetsen af te nemen die echt niet online kunnen, bijvoorbeeld praktijktoetsen. Van regulier onderwijs is tot de zomervakantie nog geen sprake.”

En daarna? Dat is koffiedik kijken. ,,We gaan er nu vanuit dat de RIVM-richtlijnen ook na 1 september van kracht blijven. Dan moeten we de ruimte verdelen en klassen moeten verkleinen, maar studenten zullen zeker nog regelmatig op de campus komen. We worden geen online-hogeschool. Ik doe niet mee aan de indianenverhalen dat straks nog maar 20 procent van het onderwijs op de campus wordt gegeven.”

In samenwerking met indebuurt Zwolle