Volledig scherm
Op deze kruising bij de Wijde Aa werd de hond zaterdag doodgereden. © Google Streetview

Zoektocht naar ‘aso in Mercedes’ die hond doodreed in Zwolle gaat door

De politie is nog steeds op zoek naar tips over de aanrijding op de Kolksteeg in Zwolle, waarbij zaterdagmorgen een hond doodgereden werd. ,,Er zijn wat aanknopingspunten maar de collega's zijn nog bezig met het onderzoek", zegt Maarten van Esch van de politie in Zwolle. 

Volgens ooggetuige Laura reed ‘een aso in een dikke Mercedes’ de hond zaterdagmorgen aan en vervolgde daarna zijn weg zonder te stoppen. Volgens haar wist de bestuurder heel goed wat er gebeurd was. Ze schreeuwde hem naar eigen zeggen nog na waarna hij even aarzelde maar toch doorreed. Ze belde daarna de politie en de dierenambulance en ontfermde zich over de ontredderde eigenaresse van het dier. 

Verdachte in beeld

De afgelopen dagen heeft ze verschillende keren contact gehad met de politie. ,,Ik probeer ook zelf bewijs te verzamelen. Zo kan ik tenminste nog iets voor het baasje doen. Ik heb contact gehad met nog een getuige en er is een verdachte in beeld", stelt ze. ,,Ik hoop echt dat de veroorzaker van dit leed gepakt wordt.” De politie kan niet op haar uitspraken ingaan.

In samenwerking met indebuurt Zwolle