Volledig scherm
PREMIUM
Een vol asiel in de zomermaanden.

'Zomerpiek Zwolse kattenopvang door besparing op castraties'

Om geld te besparen zijn tijdens de crisisjaren minder katten en poezen 'geholpen'. Daardoor hebben we nu met een oplopend kattenoverschot te maken, zegt manager Geesje van den Berg van Dierenasiel Zwolle. Ze roept kattenbezitters op om deze maand nog langs de dierenarts te gaan. Want vooral in de zomer kan haar opvang de aantallen bijna niet bolwerken.

Je moet de put dempen voordat het kalf verdronken is, weet Van den Berg. Nu het lichter wordt in de lucht en de katten op poezenjacht gaan, is het beter om op tijd maatregelen te nemen. ,,Als de hormonen gaan opspelen houd je zo'n kater niet binnen hoor. Al moeten ze zich door het wc-raampje wurmen...''

  1. Reza Ghoochannejhad scoort vier keer voor PEC en maakt gehakt van RKC

    Reza Ghoochanne­j­had scoort vier keer voor PEC en maakt gehakt van RKC

    Niet Clint Leemans, maar Reza Ghoochannejhad loopt zondagmiddag met de grootste glimlach van het veld na PEC Zwolle-RKC Waalwijk. De nieuwe spits van de Overijsselse eredivisionist kent een groots debuut met een dikke zege en vier doelpunten (6-2). Bovendien beëindigt PEC een zeer bewogen week positief, waarin trainer John Stegeman met zijn auto-ongeluk negatief in het nieuws kwam en nu weer reden heeft tot juichen.

In samenwerking met indebuurt Zwolle