Zorgboerderij uit Dalfsen stopt met kraamverkoop langs drukke weg: ‘IJs wordt meegenomen, maar nooit betaald’

VideoHet vlees verdween bij de vleet. Maar het geldblikje? Dat bleef steeds vaker leeg. Varkenshouder en zorgboer Bert van der Vegt uit Ankum is gestopt met de verkoop langs de Vossersteeg. De roverij voor een paar euro langs de drukke fietsroute tussen Dalfsen en Zwolle is hem een doorn in het oog. ,,Niet lekker? Fiets dan door.”

6 reacties

 • Kas Van Dam

  2 maanden geleden
  Triest. Diep triest. Ben dol op dit soort stalletjes. Zeker als er ook digitaal betaald kan (vaak geen kleingeld meer, en veiliger ook).... maar ja, door en handjevol asocialen verdwijnen ze overal. Zo verpest de enkeling het voor de meerderheid. Ik hoop dat dieven een artikel als dit lezen en zich de oren van de kop schamen. Maar waarschijnlijk halen ze de schouders op en zoeken gewoon de volgende plek om spul te jatten.
 • S.A. Burrekers

  2 maanden geleden
  Kan er niet uit opmaken of het geld onbereikbaar is voor de verschillende klanten. Er hoeft er anders maar 1 te zijn die het geldbakje leeg haald terwijl de eerdere klanten gewoon netjes betaald hebben. Het is er vaak 1 die het verpest voor de rest en dat blijft jammer.
 • Reinder Bosch

  2 maanden geleden
  Er zijn streken in de wereld en ook nog in ons land, waar dit nog wel werkt. Je herkent hier aan de mate van beschaving van de bevolking. En hier zakken we figuurlijk door het eis. Nu is het wel zo, dat de toekomst van dergelijke kraampjes niet rooskleurig is. Steeds minder mensen hebben contant geld bij zich. Fiets zelf veel en kom dergelijke kraampjes regelmatig voorbij. Zou wel willen kopen spontaan, maar fiets er voorbij. Heb geen cash op zak. Is ook problematisch bij collectes aan de deur
 • Marja

  2 maanden geleden
  Te triest voor woorden… profiteurs en mensen zonder verstand en normen en waarden…. Rot volk dus
 • J. Diderik

  2 maanden geleden
  Bij onze kinderboerderij konden we tot voor kort eieren kopen uit een kastje. Geld in een kistje en iedereen blij. Ineens was het over. Het "gij zult niet begeren" is nooit eerder zo massaal overtreden. De tijd van het touwtje uit de brievenbus is lang geleden voorbij gegaan.
 1. KAART | Dankzij Flevoland noteert Oost-Nederland een stuk minder positieve tests (maar deze gemeente is haar reeks van clean sheets kwijt)
  CHECK JOUW GEMEENTE

  KAART | Dankzij Flevoland noteert Oost-Nederland een stuk minder positieve tests (maar deze gemeente is haar reeks van clean sheets kwijt)

  Bijna alle positieve testuitslagen die Oost-Nederland er gisteren nog bij kreeg, gaan er vandaag weer af. Voor het eerst sinds lange tijd speelt Flevoland daarin een positieve rol, de andere veiligheidsregio's blijven namelijk stabiel. Landelijk gaan zowel positieve test als ziekenhuisbezetting de goede kant op, maar op regioniveau is er één enkele positieve testuitslag die wel heel erg opvalt.