illustratie: Eric Elich
Volledig scherm
PREMIUM
illustratie: Eric Elich © Eric Elich

Zorginstelling zet geliefde collega Fenny (63) uit Zwolle op straat, omdat ze jonge collega ‘corrigeert’: ‘Ik ben vernederd’

Wanneer een nieuwe collega het vertikt maaltijden voor de bewoners van woonzorgcentrum De Venus in Zwolle uit de koeling te halen doet Fenny Siemerink (63) het zelf. Als ze er even later wat van zegt, wordt haar ‘agressie’ en ‘grensoverschrijdend gedrag’ verweten. Op non-actief gezet staat Siemerink nu tegenover werkgever Driezorg in de rechtbank. En zij niet alleen.

47 reacties

 • Kim Rientjes

  5 dagen geleden
  Ik lees hier over prinsjes en prinsesjes. Ik denk eerder de prinses en de heks.
 • H de Beste

  1 week geleden
  Vroeger vond ik alleen de titel van 'Advocaat' best wel iets waar ik tegenop keek. Maar tegenwoordig zie ik een deel van hen als iets van een volle spaarkaart bij een buurtsuper of zoiets. Dat zij zich überhaupt advocaat durven te noemen.
 • Rosalba Sambo

  1 week geleden
  Ik hoop dat de rechter Siemerink gelijk geeft. Als verzorgende wil je goed voor jouw cliënten zorgen op een nette manier. Dat de jonge collega de maaltijden niet uit de vriezer wilde halen heet werkweigering zie je hoe slecht de manager is in haar werk is zij heeft haar niet op het werkweigering geattendeerd wel een oude collega die haar werk naar behoren doet ontslag gegeven. Het gaat hier over onprofessioneel omgaan met je werknemer niet zo zeer over wel of geen eten uit de vriezer halen.
 • marion van kooij

  1 week geleden
  nou ik het hele verhaal nog eens lees schrik ik van iets anders: maaltijden uit de koeling halen. Deze ouderen krijgen dus geen verse maaltijden maar opgewarmde. Hoe gezond is dat? Bij mijn schoonmoeder in het tehuis bereiden ze samen verse! maaltijden. Hoort dat niet overal te zijn, zeker gezien het feit dat de meeste ouderen hun hele AOW moeten inleveren voor goede zorg?
 • Cora van Dijk

  1 week geleden
  De wereld heeft watjes gecreëerd vanaf 20 -25 jaar geleden En die worden gevoed door de woke agenda en propoganda shit.