Zie je een steen met een hand erop voor een huis liggen, zwaai dan even naar de bewoner. Dat is het idee van een proef met zwaaistenen in de Zwolse wijk Wipstrik.
Volledig scherm
PREMIUM
Zie je een steen met een hand erop voor een huis liggen, zwaai dan even naar de bewoner. Dat is het idee van een proef met zwaaistenen in de Zwolse wijk Wipstrik. © Frans Paalman

Zwaaihandjes op de stoep in Zwolle: ‘Dit zorgt voor een glimlach’

videoEen beetje extra gezelligheid in de buurt. Dat is waar zwaaistenen voor zorgen. Vandaag worden in de wijk Wipstrik in Zwolle de eerste zwaaistenen gelegd door burgemeester Snijders. De stenen moedigen mensen aan om eens naar de bewoners in de straat te zwaaien. Corinne Tijsseling is een van de initiatiefnemers.

 1. Niet de avondklok, maar déze maatregel valt jullie het zwaarst
  PREMIUM

  Niet de avondklok, maar déze maatregel valt jullie het zwaarst

  Bij de nieuwe, strengere coronaregels domineert het rumoer over de avondklok. Maar lezers van de Stentor blijken vooral moeite te hebben met minder bezoek thuis, nog maar één gast per dag. Een behoorlijk deel voelt zich ook somberder door de verder aangetaste bewegingsvrijheid. Juist het meeste effect verwachten de lezers van een maatregel verder van huis: de vliegverboden vanuit risicogebieden elders in de wereld.

In samenwerking met indebuurt Zwolle

 1. De dag na de brand in de GGD-teststraat op Urk
  Play

  De dag na de brand in de GGD-teststraat op Urk

 2. Jongeren rellen bij ingaan avondklok op Urk
  Play

  Jongeren rellen bij ingaan avondklok op Urk