Zwaargewonde bij ongeval op N36 bij Diffelen

videoOp de N36, de Twentseweg, is rond 12.30 uur ter hoogte van Diffelen een bestuurder ernstig gewond geraakt . Twee personenauto's botsten frontaal op elkaar. 

De weg is  tussen kruising Marienberg en kruising Hardenberg/Ommen enige uren afgesloten. Het ongeval gebeurde ter hoogte van hectometerpaal 28. Een traumahelikopter landde op de weg, zodat het mobiel medisch team assistentie kon verlenen. 

Een van de bestuurders zat bekneld en is door de brandweer uit de auto gehaald. Het slachtoffer is om 13.35 uur met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De bestuurder van de andere auto zou het er met lichtere verwondingen af hebben gebracht.

In beide richtingen ontstonden files. Een aantal automobilisten heeft de auto op de weg gekeerd. 

Lees verder onder de foto.

Volledig scherm
Hulpdiensten aan het werk op de N36. © Kevin Gerrits

Rond het tijdstip van aanrijding kwam vlakbij de plaats van het ongeval een auto op de kop in een droge greppel terecht. De vier inzittenden leken er zonder kleerscheuren vanaf te komen. De kans bestaat dat er een verband is tussen beide ongevallen.

Politiemensen van de De Verkeersongevallenanalyse (VOA) doen onderzoek naar de oorzaak van het ongeval. De N36 staat al langer bekend als gevaarlijk. Pieter Omtzigt, Tweede Kamerlid namens het CDA, wees via zijn Twitter-account minister Cora van Nieuwenhuizen daar vorige week nog op. Ze stelde geld beschikbaar voor de aanpak van gevaarlijke N-wegen. 'Dan moet ze ook doorpakken op de N36', twitterde Omtzigt afgelopen woensdag. 'een van de wegen met de meeste ongelukken'.

In samenwerking met indebuurt Zwolle