Zwartrijder zwaait met mes in Zwolse trein en wordt na twee keer taseren gepakt door politie

videoEen zwartrijder die vanavond in de trein onderweg naar Zwolle geen vervoers- en identiteitsbewijs kon laten zien heeft voor grote onrust op het station Zwolle gezorgd. De man zou door de conducteur bij aankomst in Zwolle overgedragen worden aan collega's en trok daarop een mes. 

Zeven agenten kwamen er aan te pas om de man te arresteren. Voordat dat lukte werd hij met een taser tijdelijk verlamd, maar daarop wist hij toch nog gewapend door een treincoupé te rennen en vervolgens er over het spoor vandoor te gaan.

Op het spoor van het Kamperlijntje werd hij nabij de Willemsvaart voor de tweede keer met een elektrische schok tegen de grond gewerkt. Hij is nu ingesloten in het politiebureau Zwolle. Volgens politiewoordvoerder Henk Kremer ging het om een 27-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats. Terwijl de agenten joegen op de voortvluchtige werd het treinverkeer bij Zwolle stilgelegd. Via tweets en op Instagram reageerden treinreizigers verschrikt op de situatie.  

Volledig scherm
De aanhouding werd door omwonenden gefilmd. Te zien is hoe hij de man door het taseren tegen de grond valt. © Cato van Eijk

In samenwerking met indebuurt Zwolle