Zweten in Zwolle met Rico ‘The King of Kickboxing’ Verhoeven: ‘Weet je zeker dat je dit wilt?’

videoEen clinic met kickboksheld Rico Verhoeven in Zwolle, daar doet verslaggeefster en beginnend kickbokser Kimberly Rallis graag aan mee. Al wordt het afzien, heel erg afzien... ‘De enige die opgeeft is Badr Hari!’

,,Weet je het zeker?” Rico ‘The King of Kickboksing’ Verhoeven kijkt mij met een doordringende blik aan. We staan in zijn kleedkamer. ,,Ik weet het zeker”, zeg ik zelfverzekerd. Dan weet ik nog niet wat mij te wachten staat. Maar hé, als de Nederlands kampioen kickboksen een clinic geeft in Het Anker in het Zwolse Westenholte, dan moet je wel mee doen. Toch?

Honderden mensen hebben zich deze zondagochtend verzameld in de sportaccommodatie. Jong, oud, man, vrouw, professionele kickboksers en beginnende sporters, iedereen staat zij aan zij. En dat is ook precies de bedoeling, want ‘The Winners Workout Clinic’ is voor iedereen, volgens Verhoeven. Iedereen kan op eigen tempo meedoen. 

 1. Woningbouwcorporaties willen huurhuizen verduurzamen in plaats van belasting betalen

  Woningbouw­cor­po­ra­ties willen huurhuizen verduurza­men in plaats van belasting betalen

  Woningbouwcorporaties uit de wijde regio hebben in Den Haag geprotesteerd tegen de Verhuurdersheffing. De belasting die het Rijk heft over sociale woningen steken de verhuurders liever in verduurzaming van hun huizen en het om laag brengen van woonlasten van hun huurders. Alleen al in de Stedendriehoek gaat het om 71 miljoen dat geinvesteerd zou kunnen worden in de komende twee jaar. Ook corporaties uit Salland en Zwolle zijn naar Den Haag afgereisd om de eigen plannen te presenteren.
 2. Rechercheur Henrieke (39) raakt gevoelige snaar met haar verhalen: ‘Weet je waar mama nu is?’
  PREMIUM
  video

  Recher­cheur Henrieke (39) raakt gevoelige snaar met haar verhalen: ‘Weet je waar mama nu is?’

  Henrieke Schoonekamp (39) schrijft over de soms inktzwarte schaduwzijde van haar werk als forensisch rechercheur bij de politie in Oost-Nederland. Daarmee raakt ze bij veel mensen een gevoelige snaar. Twintig verhalen zijn nu gebundeld in het boekje Ontsporen, voorlopig alleen voor intern gebruik. ,,De verhalen gaan over wie ik was en wat ik het liefste deed en weer zou doen. Dat is best pijnlijk.’’

In samenwerking met indebuurt Zwolle