De drie scootmobielen die ouderen kunnen gebruiken om een bijdrage te leveren aan het verminderen van het aantal scootmobielen in kleine ruimtes.
Volledig scherm
PREMIUM
De drie scootmobielen die ouderen kunnen gebruiken om een bijdrage te leveren aan het verminderen van het aantal scootmobielen in kleine ruimtes. © Frans Paalman

Zwolle denkt dé oplossing te hebben voor ‘blokkades voor hulpdiensten’ in gangen woonzorgcentrum

De tientallen scootmobielen op de gangen van woonzorgcentrum Fermate in Holtenbroek zijn de brandweer een doorn in het oog. Bij controles is geconstateerd dat de voertuigen de doorgang bij mogelijke calamiteiten blokkeren. Om deze ‘blokkades’ een halt toe te roepen, is de gemeente Zwolle een proef gestart om scootmobielen te delen. ,,Onze kosten gaan mogelijk omlaag.”

5 reacties

 • evert koekkoek

  2 maanden geleden
  @Elly Verrips, dat gaat inderdaad niet werken. Scootmobiel wordt inderdaad op de gebruiker afgesteld en vaak krijgt de gebruiker ook nog een soort training en les hoe met de scootmobiel om te gaan. Verder zou het binnen de kaders van brandveiligheid verboden moeten zijn scootmobielen in de gangen te parkeren. Zeker als ze 's nachts opgeladen worden.
 • Elly Verrips

  2 maanden geleden
  Iemand gesproken van een bedrijf die deze dingen levert. Dit idee is een doodgeboren kindje want een scootmobiel wordt op de gebruiker helemaal afgesteld. Zitting, stuur, bedieningshoogte enz.
 • E van der Harg

  2 maanden geleden
  En als je een aangepaste scoot hebt? Of echt niet een stukje met een rollator kan lopen? Als het net zo succesvol wordt als de deelscooters en de deelfietsen buitengaats..... En mensen zijn gehecht aan hun eigen spullen... En wie gaat er over t het schoonmaken/ontsmetten straks...corona...griep... Nee, ik denk niet dat t een succes zal worden...
 • E.B. de Boer

  2 maanden geleden
  Ik zou er niet aan moeten denken. Weg spontane uitstapjes, zomaar even een rondje omdat de zon onverwacht schijnt, wat langer ergens blijven hangen omdat het gezellig is of rustig even wachten omdat een afspraak ergens uitloopt. Ik zou me daardoor waarschijnlijk erger beperkt voelen in mijn bewegingsvrijheid dan door het feit dat ik afhankelijk ben van een scootmobiel.
 • Elly Verrips

  2 maanden geleden
  Staan die dingen er dan ook 's nachts en hoe doen ze dat dan met opladen? Er zijn toch speciale stallingsplekken bij de vestigingen met laadmogelijkheden en dan met rollator naar het appartement zoals b.v. bij de Rivierenhof.