Volledig scherm
Een toezichthouder deelt de onterechte waarschuwing uit aan de bestuurder van een rouwauto in Zwolle. © Johan Vlijm

Zwolle door het stof om waarschuwingsbon voor fout geparkeerde lijkwagen

De gemeente Zwolle gaat door het stof voor de waarschuwingsbon die een handhaver woensdag ten onrechte uitdeelde aan een lijkwagen die een overledene op kwam halen. ,,Daarvoor bieden wij Meander, het verzorgingstehuis en de nabestaanden onze excuses aan’’, stelt een woordvoerster van de gemeente.  

Commotie, woensdagmiddag bij het Theodora Vos De Wael Huis aan de Zwolse Lijnbaan: een medewerker van het gemeentelijke parkeerbeheer schreef er een waarschuwingsbon uit voor een rouwwagen van Meander. De uitvaartorganisatie kwam een overledene ophalen uit het verzorgingstehuis en parkeerde de auto op een plek voor betaald parkeren. De handhaver constateerde dat de lijkwagen geen parkeerkaartje had en schreef de bewuste waarschuwingsbon uit. Een omwonende zag dat, maakte een foto en spreekt er schande van. 

Andere regels

Inmiddels heeft de gemeente Zwolle gereageerd. In die reactie erkent de gemeente Zwolle dat er niet goed is gehandeld. ,,Voor rouwwagens gelden vanzelfsprekend andere parkeerregels dan voor personenwagens. Uitvaartorganisaties moeten ongestoord hun werk kunnen doen. Er worden voor rouwwagens dan ook nooit bekeuringen of waarschuwingen uitgeschreven. Helaas is het in dit geval anders gelopen. Daarvoor bieden wij Meander, het verzorgingstehuis en de nabestaanden onze excuses aan.’’   

In samenwerking met indebuurt Zwolle