Volledig scherm
ZwolleStation Stadshagen aan de Havezathealleemen is bezig met grondversteviging door middel van zandzakken morgen worden er damwanden geslagen © 2017 Foto Frans Paalman Zwolle © Frans Paalman

Zwolle en Kampen leggen miljoen euro opzij voor ombouw Kamperlijntje

KAMPEN / ZWOLLE - De gemeenten Kampen en Zwolle zijn door ProRail gevraagd om extra geld te reserveren voor de ombouw van het Kamperlijntje. In totaal gaat het om bijna een miljoen euro om onverwachtse tegenvallers op te vangen. Kampen is gevraagd om 285.000 euro opzij te leggen. Bij Zwolle gaat het om zo'n 700.000 euro.

De aanbesteding van de werkzaamheden aan de treinverbinding tussen Kampen en Zwolle is afgerond en binnen het budget van 26 miljoen euro gebleven. Maar door enkele tegenvallers die buiten het bestek vielen, zijn de reserves die er al waren weggevallen. Daarom is nieuw optioneel krediet nodig. Voor Zwolle gaat het vooral om de bouw van het station bij Stadshagen. Kampen moet een reserve aanleggen voor de herinrichting van het al bestaande station.

Twee andere betrokkenen zijn de provincie Overijssel en ProRail. Aan Overijssel is geen extra reservering gevraagd, meldt een woordvoerster. ProRail, dat over spoorvernieuwing gaat, geeft aan bij projecten nooit de risicodragende partij te zijn.

In samenwerking met indebuurt Zwolle