Het dorpse karakter van Windesheim moet ook in de toekomst behouden blijven, vindt de gemeente Zwolle. Wel wordt de komende jaren gekeken naar de verkeersveiligheid in het dorp, onder andere omdat steeds grotere landbouwvoertuigen over de relatief smalle straten rijden.
Volledig scherm
PREMIUM
Het dorpse karakter van Windesheim moet ook in de toekomst behouden blijven, vindt de gemeente Zwolle. Wel wordt de komende jaren gekeken naar de verkeersveiligheid in het dorp, onder andere omdat steeds grotere landbouwvoertuigen over de relatief smalle straten rijden. © Frans Paalman

Zwolle groeit, maar het buitengebied moet vooral blijven zoals het nu is (ondanks de wens voor zonneparken en windmolens)

Natuur, recreatie en landbouw vieren ook in de toekomst hoogtij in het buitengebied van Zwolle. Wel wordt gekeken op welke plekken zonneparken en windmolens kunnen komen. Dat blijkt uit het ontwerp van de omgevingsvisie, waarin wordt geschetst hoe Zwolle er in 2030 uitziet. Het buitengebied moet nog meer dan nu door Zwollenaren worden gebruikt om te recreëren.

In samenwerking met indebuurt Zwolle

 1. Sneltest voor scholieren, Gymnasium Apeldoorn trapt proef af
  Play

  Sneltest voor scholieren, Gymnasium Apeldoorn trapt proef af

 2. Bekende Urker tweeling: 'Urk wordt onder een loep gelegd'
  Play

  Bekende Urker tweeling: 'Urk wordt onder een loep gelegd'