Klaslokalen voor onderwijs aan Oekraïense kinderen worden vrijdagmiddag ingericht in het kantoorpand op bedrijventerrein Oosterenk.
Volledig scherm
PREMIUM
Klaslokalen voor onderwijs aan Oekraïense kinderen worden vrijdagmiddag ingericht in het kantoorpand op bedrijventerrein Oosterenk. © Frans Paalman

Zwolle helpt vluchtelingen uit Oekraïne: nog eens 225 opvangplekken en een eigen school op Oosterenk

In een kantoorpand op het Zwolse bedrijventerrein Oosterenk komen vanaf eind juni nog eens 225 opvangplekken voor Oekraïense vluchtelingen. Daarmee biedt de Overijsselse hoofdstad straks onderdak aan zo’n 850 Oekraïners. Op hetzelfde bedrijventerrein opent maandag tevens een school voor 130 leerlingen uit het Oost-Europese land.

2 reacties

 • Robbert Scholten

  1 jaar geleden
  Een eigen school in de eenentwintigste eeuw,volstrekt belachelijk,iets uit de doos van de twintigste eeuw,als je zegt dat we leven in een multiculturele samenleving ga je samen naar school,ik vind een eigen school iets voor antiekjes
 • christien damman

  1 jaar geleden
  Fijn dat dat kan!
 1. Met overlijden van cafébaas Charles Fontijn (70) verliest Zwolle ‘de man die iedereen liet dansen’
  PREMIUM
  1952-2023
  7

  Met overlijden van cafébaas Charles Fontijn (70) verliest Zwolle ‘de man die iedereen liet dansen’

  Charles Fontijn, ‘de man die heel Zwolle liet dansen’, is woensdag op 70-jarige leeftijd overleden. De bekende horecabaas runde met zijn vrouw Leneke ruim dertig jaar het roemruchte danscafé De Docter. Ondertussen maakten ze samen de Ierse pub Sally O’Briens tot een begrip in de binnenstad. ,,Met De Docter kregen mensen een alibi om naar het café te gaan.”
  Zwolle