Zwolle hijst tóch regenboogvlag tegen Nashville-verklaring na politieke druk

videoDe regenboogvlag wappert alsnog voor het stadhuis in Zwolle, na een oproep van de Zwolse gemeenteraad. Dinsdag besloot het college van B en W nog om de vlag niet te hijsen. 

De gemeente Zwolle en de lhbti-gemeenschap willen met de regenboogvlag alsnog afstand nemen van de Nashville-verklaring, waarin honderden dominees en andere christenen zich uitspreken tegen de lhbti-levensstijl.

Organisator Niek lá Mon van Zwolle Pride had de gemeente dinsdag al gevraagd om de regenboogvlag symbolisch te hijsen, maar het college van B en W besloot om dit niet te doen. Ze wilde zich niet mengen in de controverse, was de verklaring. Met de politieke steun en een hernieuwde oproep van Lá Mon en COC Zwolle werd besloten de vlag bij het stadhuis toch te hijsen. Wethouder Klaas Sloots was daarbij en benoemde het ‘buikpijngevoel’ rond de Nashville-verklaring.

Volledig scherm
De regenboogvlag wappert alsnog voor het stadhuis in Zwolle, na een oproep van de Zwolse gemeenteraad. © Frans Paalman
Volledig scherm
De regenboogvlag wappert alsnog voor het stadhuis in Zwolle, na een oproep van de Zwolse gemeenteraad. © Frans Paalman
  1. Patiënte uit Zwolle klaagt na ‘levensgevaarlijke’ spoedoperatie over artsen Radboudumc en krijgt deels gelijk

    Patiënte uit Zwolle klaagt na ‘levensge­vaar­lij­ke’ spoedopera­tie over artsen Radboudumc en krijgt deels gelijk

    De klacht van een patiënte uit Zwolle tegen tien hartspecialisten in het Radboudumc in Nijmegen hebben in drie onderdelen doel getroffen. Een chirurg in opleiding kreeg een waarschuwing van de medische tuchtrechter voor twee klachtonderdelen, omdat ze tekort was geschoten in de communicatie. Een cardioloog is de fout in gegaan bij een nachtelijk telefoontje, maar kreeg daarvoor geen maatregel opgelegd.

In samenwerking met indebuurt Zwolle