Volledig scherm
PREMIUM
Nu de temperaturen stijgen, lonkt het park. Zwolle heeft behoorlijk wat ruimte te bieden: 14,43 vierkante meter park per inwoner. © Archief

Zwolle in landelijke top tien van steden die inwoners meeste ‘parkruimte’ bieden

Als alle Zwolse parken onder de bevolking van deze stad verdeeld zouden worden, krijgt elke inwoner 14,43 vierkante meter tot zijn beschikking. Daarmee bezet Zwolle de achtste plek op de nationale ranglijst van grootste ‘parksteden’. Dat stelt althans Holidu GmbH, een zoekmachine voor vakantiehuizen wereldwijd.

Nu er na weken van kou en nattigheid een periode van stijgende temperaturen wacht, willen steeds meer mensen de buitenlucht in om te genieten van bloeiende krokussen, pas geboren eendjes en meer van dergelijke vrolijkheid onder de zon. Het bood de Duitse zoekmachine Holidu GmbH de inspiratie om te onderzoeken hoeveel oppervlakte park de inwoners van de 37 Nederlandse steden met de meeste inwoners tot hun beschikking hebben.

  1. ‘Hennephuurder’ wil via rechter sneller terug in sociale huurwoning Zwolle
    PREMIUM

    ‘Hennep­huur­der’ wil via rechter sneller terug in sociale huurwoning Zwolle

    Woningcorporatie SWZ zou met de regels hebben gespeeld, waardoor hij nog niet op zoek kan naar een nieuwe huurwoning. Daarom probeert Zwollenaar Aboes via de rechter weer toegang te krijgen tot de Woningzoeker. Onzin, stelt de corporatie. De afspraken zijn duidelijk: na te worden betrapt op een hennepkwekerij mag je twee jaar lang geen Zwolse sociale woning huren. De rechter probeerde dinsdag tevergeefs om de partijen nader tot elkaar te krijgen.

In samenwerking met indebuurt Zwolle