Zwolle kondigt bij eerste Fietsfestival flinke investeringen en proef met ‘snuffelfiets’ aan

met videoDe gemeente Zwolle heeft bij het eerste landelijke Fietsfestival in eigen stad flinke investeringen en een proef met ‘snuffelfietsen’ aangekondigd. Zwolle wil de ruim 53 miljoen euro extra die ze vanuit het Rijk krijgt voor woningen deels investeren in betere fietswegen. De gemeente meldt ‘goede oplossingen’ te hebben voor ‘het hoofdpijndossier van het station’.

4 reacties

 • evert koekkoek

  2 maanden geleden
  Krijg je een keer 53 miljoen voor extra woningbouw, ga je het meteen aan allerlei andere zaken en prullaria uitgeven. Met extra fietspaden en meer ruimte voor fietsen los je een woningprobleem en huisvestingsprobleem niet op.
 • E. Hetebrij

  2 maanden geleden
  Spruit zit in/naast combigebouw en dat wordt gesloopt. Verder zou de Koggelaan een groen park met fietsstraat worden maar daar is geen geld (meer) voor. Maar blijkbaar wel om de voorkant nog mooier dan mooi te maken.
 • Edwin Koster

  2 maanden geleden
  Het was een leuke dag en het overstap (stations)plein werd gezellig. Een goede parkeervoorziening mensen die niet overstappen maar terrasje willen pakken is voorwaardelijk voor die levendigheid. Anders blijft het plein een overstapmachine met groene randen.
 • E van der Harg

  2 maanden geleden
  Jongens dan toch.....dat geld is gegeven om woningen te bouwen!!!!! Haal geld voor fietspaden maar uit een andere pot. En wat is er nog aan hoofdpijn te verhelpen bij t station? t is een drama en dat blijft t. Trekken aan een dood paard heeft geen zin... Eerst een poos goed nadenken over wat er moet gebeuren aan fietsroutes, dan een poos opzij leggen, nog es bekijken en dan overwegen om t uit te voeren, nadat er met gebruikersogen naar gekeken is!