Zwolle krijgt hier drie nieuwe windmolens op haar grondgebied (Dit is een fotomontage).
Volledig scherm
PREMIUM
Zwolle krijgt hier drie nieuwe windmolens op haar grondgebied (Dit is een fotomontage). © Frans Paalman

Zwolle krijgt drie extra windmolens: hier komen ze te staan

In het buitengebied van Zwolle, pal tegen bedrijventerrein Hessenpoort, komen drie windmolens. Mogelijk wordt er ook een zonnepark aangelegd nabij de turbines. Tot dit besluit komt de Coöperatie Duurzaam Tolhuislanden.

3 reacties

 • J. Albers

  4 maanden geleden
  Ik begrijp werkelijk niet dat ze deze windmolens niet in de stad zetten. Dan blijft het buitengebied tenminste ongeschonden en kunnen we nog van het platteland genieten zonder dat vreselijke aangezicht. Trouwens in de steden wonen ook de mensen die de windmolens zo geweldig vinden dus ik zou zeggen in de achtertuin dan kun je er het hele jaar van genieten.
 • G van Grootheest

  4 maanden geleden
  Byzonder goed initiatief, het lijkt geremd te worden door de kosten, wat mij betreft zetten ze er 4x zoveel neer en genieten de inwoners nog meer van hun extra inkomsten. Zwolle moet energieneutraal en energieonafhankelijk worden voor de beste economische zekerheid, toekomst en werkgelegenheid. Locatie schreeuwd, vanwege alle verdeelstations, om nog meer windmolens
 • Bert Huijgen

  4 maanden geleden
  Heel blij mee. Windmolens buiten de stad en zonnepanelen op daken in de stad. Geeft levering zekerheid van duurzame energie. Duurzaam bezig.