Vincent Robijn in het Drostenhuis aan de Melkmarkt. Het pand wordt opgeknapt, zodat de stichting Allemaal Zwolle er straks een belevingscentrum rond de Zwolse geschiedenis kan openen. Mét ruimte voor archeologie.
Volledig scherm
PREMIUM
Vincent Robijn in het Drostenhuis aan de Melkmarkt. Het pand wordt opgeknapt, zodat de stichting Allemaal Zwolle er straks een belevingscentrum rond de Zwolse geschiedenis kan openen. Mét ruimte voor archeologie. © Frans Paalman

Zwolle krijgt toch een centrum voor archeologie aan de Melkmarkt

Het plan voor een Zwols archeologiecentrum leek een half jaar geleden nog dood en begraven, maar het is opeens springlevend. De gemeente Zwolle maakt in haar begroting geld vrij om een belevingscentrum voor archeologie mogelijk te maken in het vroegere Stedelijk Museum.

,,Daar ben ik hartstikke blij mee. Het heeft niet hetzelfde tempo en besluitvormingsproces gehad als Allemaal Zwolle, maar archeologie en monumentenzorg kunnen nu toch een integraal onderdeel worden van het nieuwe publiekscentrum’’, reageert Vincent Robijn, directeur van het Historisch Centrum Overijssel en de stichting Allemaal Zwolle. Die laatste gaat aan de Melkmarkt in de panden van het vroegere Stedelijk Museum de geschiedenis van Zwolle op een nieuwe manier uitdragen. Lange tijd was het onzeker of er ook plek zou zijn voor archeologie.

In samenwerking met indebuurt Zwolle