Medewerkers van Go Sharing verdelen elektrische deelfietsen, die woensdag uitgeladen zijn achter het station in Zwolle, over de stad.
Volledig scherm
PREMIUM
Medewerkers van Go Sharing verdelen elektrische deelfietsen, die woensdag uitgeladen zijn achter het station in Zwolle, over de stad. © Alex Mulder

Zwolle krijgt vanaf vandaag 750 nieuwe deelscooters en deelfietsen (en dit kost het om ze te gebruiken)

Het deelscootervacuüm heeft in Zwolle amper een dag geduurd. Go Sharing haalde gisteren de laatste groene deelscooter van straat, maar vanaf vandaag zetten twee concurrenten allebei 150 scooters in Zwolle neer. Daarnaast komen er ook nog eens 450 deelfietsen in de stad. 

5 reacties

 • E van der Harg

  8 maanden geleden
  Heb de fietsen zien staan; met een klein mandje voorop maar geen bagagedrager.... Dus dat gaat waarschijnlijk niet zo succesvol zijn. Achterop zo'n scooter kon er nog wel eens een passagier mee, maar achterop de fiets niet. En een tas of zo kun je ook niet makkelijk meenemen... Daar is over nagedacht....niet..
 • jan pasman

  8 maanden geleden
  Op de Koggelaan bij het Lübeckplein staan de scooters al weer zo geparkeerd dat mensen niet meer normaal over de stoep kunnen lopen. Zeker 5-7 scooters staan op een kluitje geparkeerd. Handhaven dat ze normaal weggezet worden, wie gaat dat doen? Momenteel is het zo als ik hem maar weer kwijt ben na gebruik. Laten weghalen door mensen van de AFAC, net als verkeerd geparkeerde fietsen.
 • A.G. de Jong

  8 maanden geleden
  Ik vind het concept van deelscooters en -fietsen nog steeds een leuk idee. En ik kan me voorstellen dat er wel behoefte aan is. Maar ik ben het wel met Evert Koekkoek eens dat je die dingen niet overal lukraak moet kunnen neerzetten, nu veroorzaken ze vaak overlast en hinder. Als er nu een aantal vaste plekken in de openbare ruimte voor worden aangewezen, als een stalling voor deelscooters, dan zou de overlast al veel minder zijn. Het zou een mooie tussenoplossing zijn.
 • evert koekkoek

  8 maanden geleden
  Iedereen die met eigen fiets, scooter of scootmobiel het centrum ingaat mag zijn vervoersmiddel niet overal neerzetten, moet gebruik maken van fietsstallingen die ook nog eens slecht toegankelijk zijn. Deelfietsen en deelscooters mogen overal worden achtergelaten en worden neer geflikkerd waarop ook niet wordt gehandhaafd. Wat een achterlijk gedoe.
 • W. Kloppenburg

  8 maanden geleden
  Als ik het goed begrijp moet je de fiets weer terugbrengen waar je hem hebt opgehaald anders blijf je huur betalen. Met een beetje pech moet je dus mogelijk meer dan een uur lopen of met de bus om bij een fietsenparking te komen. Dat wordt hem niet.