Vuurwerk boven Stadshagen in 2019.
Volledig scherm
PREMIUM
Vuurwerk boven Stadshagen in 2019. © Frans Paalman

Zwolle krijgt weer vuurwerk­vrije zones, ook bij vluchtelin­gen­op­vang

Zwollenaren mogen rond de jaarwisseling blijven knallen, behalve in enkele aangewezen gebieden. Proeven met vuurwerkvrije zones waren eerder geen succes. Toch wil de gemeente ‘om aandacht te hebben voor kwetsbare locaties’ vuurwerk rond onder meer opvanglocaties voor vluchtelingen verbieden.

9 reacties

 • Carin de Graaf-de Rijke

  2 maanden geleden
  Het zou al erg schelen als de jongeren hangplek zeer nabij kinderboerderij 't Spiekertje verplaatst zou worden (zo'n door gemeente geplaatst "honk") Hoe vaak we niet vuurwerkknallen horen, en dan wonen wij nog op enige afstand, hoe hard moet het wel niet klinken voor die arme dieren? Niet goed over nagedacht.
 • Elly Verrips

  2 maanden geleden
  Hardstikke leuk die vuurwerkvrije zone's alleen is er geen politieagent die ook maar iets doet na een melding als er zoals bij mij in de buurt(naast woon-zorgcentrum) urenlang knalvuurwerk afgestoken wordt.
 • Koos de Grave

  2 maanden geleden
  Hoe meer legaal vuurwerk verbieden hoe meer en zwaarder vuurwerk er illegaal wordt ingekocht. Iedere actie van de overheid heeft een negatief effect tot gevolg. Is ooit begonnen toen het legale knalvuurwerk met een maximaal aantal decibels mocht knallen. Sindsdien is het alleen maar harder geworden.
 • E van der Harg

  2 maanden geleden
  Het is helaas een illusie dat je vuurwerk-vrij kan leven. De voorstanders beroepen zich op traditie, de tegenstanders schermen met luchtvervuiling, de rotzooi weken na de jaarwisseling, bange kinderen en dito huisdieren.Ik las in de krant dat vogels dagen na een knalpartij vele kilometers verweg er nog dagen last van hebben. Wat NU vooral stoort is het nachtelijk geknal. t Liefst in een tunnel...en daar doe je niks aan, want 'jouw kind heeft die zooi niet'. Tijd voor ouderlijk ingrijpen?
 • Robbert Scholten

  2 maanden geleden
  Ik vind vuurwerk geen enkel probleem ,ik heb meer last van autovervuiling 365 dagen per jaar,aan de andere kantmisschien moeten we niet zo moeilijk doen