De gemeente Zwolle onderzoekt of in de Prinses Margriethaven een cruiseschip aangemeerd kan worden. De boot biedt plaats aan 140 vluchtelingen.
Volledig scherm
PREMIUM
De gemeente Zwolle onderzoekt of in de Prinses Margriethaven een cruiseschip aangemeerd kan worden. De boot biedt plaats aan 140 vluchtelingen. © Frans Paalman

Zwolle laat cruiseschip uit Boedapest overkomen voor tijdelijke vluchtelingenopvang

Een cruiseschip dat nu nog in Boedapest ligt, moet over ongeveer een maand in Zwolle ingezet worden voor crisisnoodopvang. De boot komt vermoedelijk in de Prinses Margriethaven te liggen en biedt plaats aan 140 vluchtelingen. Na vijf weken vaart het schip richting Rotterdam, waarmee de gemeente en regio samenwerken. ,,Het zijn fatsoenlijke kamertjes.” 

13 reacties

 • Eel Bo

  3 weken geleden
  Wanneer kunnen we op zwolle rekenen dat ze wat voor eigen inwoners iets gaan betekenen?
 • Andre Eggerding

  3 weken geleden
  @ Annet Grafhorst, links kent niet voor niets alleen splinterpartijtjes.
 • Annet Grafhorst

  3 weken geleden
  Geloof dat U 1 van de weinigen bent die het zo mooi vind @B.Veerman.
 • maureen eeftink

  3 weken geleden
  Er is hier al zoveel overlast! Zo trek je nog meer ellende aan. En de omwonenden die kunnen stikken? Gemeente Zwolle laat wederom zien hoe ze de boel doordrukken naar hun hand! Of het nu om het bouwen gaat aan het zwartewater of hier voor de deur een opvang in het water leggen. Laat de heren van de gemeente lekker hun eigen tuin openstellen!!! Niet in onze voortuin!!
 • B. Veerman

  3 weken geleden
  Mooi initiatief, goed om te zien dat de Gemeente Zwolle een stuk socialer is dan de zure inwoners die hieronder hebben gereageerd.