Volledig scherm
Het Stedelijk Museum aan de Melkmarkt in Zwolle. Foto Sacha Wunderink © Sacha Wunderink

Zwolle maakt plan voor uitdragen geschiedenis

ZWOLLE - Het gemeentebestuur van Zwolle gaat waken over de wijze waarop en door wie de Zwolse geschiedenis uitgedragen wordt, nu het Stedelijk Museum Zwolle onder het Historisch Centrum Overijssel gaat vallen.

Hoewel hiermee een bezuiniging van drie ton gerealiseerd wordt, stelde het oppositiepartij GroenLinks niet gerust dat er slechts drie historische thema's als handvatten gebruikt zouden worden: Hanze, Democratie en Moderne Devotie. De opvatting dat er meer Zwolse historische verhalen zijn die niet vergeten mogen worden, wordt door een meerderheid van de gemeenteraad gedeeld.

Net als de oproep van GroenLinks aan het college van burgemeester en wethouders om meer regie te pakken. B en W moeten bij de verdere uitwerking van de museumdeal zorgen dat er een plan komt waarin staat waar, waarmee en met wie de gemeente ervoor gaat zorgen dat historische, Zwolse verhalen verteld blijven worden.

De Stentor gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Zwolle