Volledig scherm
Het Stedelijk Museum aan de Melkmarkt in Zwolle. Foto Sacha Wunderink © Sacha Wunderink

Zwolle maakt plan voor uitdragen geschiedenis

ZWOLLE - Het gemeentebestuur van Zwolle gaat waken over de wijze waarop en door wie de Zwolse geschiedenis uitgedragen wordt, nu het Stedelijk Museum Zwolle onder het Historisch Centrum Overijssel gaat vallen.

Hoewel hiermee een bezuiniging van drie ton gerealiseerd wordt, stelde het oppositiepartij GroenLinks niet gerust dat er slechts drie historische thema's als handvatten gebruikt zouden worden: Hanze, Democratie en Moderne Devotie. De opvatting dat er meer Zwolse historische verhalen zijn die niet vergeten mogen worden, wordt door een meerderheid van de gemeenteraad gedeeld.

Net als de oproep van GroenLinks aan het college van burgemeester en wethouders om meer regie te pakken. B en W moeten bij de verdere uitwerking van de museumdeal zorgen dat er een plan komt waarin staat waar, waarmee en met wie de gemeente ervoor gaat zorgen dat historische, Zwolse verhalen verteld blijven worden.

  1. Trots én verdriet bij sponsorloop voor kinderen van ongeneeslijk zieke Renate

    Trots én verdriet bij sponsorloop voor kinderen van ongeneeslijk zieke Renate

    Blijdschap, trots en verdriet lagen zaterdagmorgen dicht bij elkaar voor een groep medewerkers van ABN Amro uit Zwolle. Zij deden mee aan de Stadshagenrun om geld in te zamelen voor hun ongeneeslijk zieke collega Renate van de Ven. De alleenstaande moeder heeft een steunfonds opgericht om haar drie jonge kinderen te helpen na haar overlijden. Het geld is bedoeld voor hun studie en ontwikkeling, of ervoor te zorgen dat ze in het huis kunnen blijven wonen.

In samenwerking met indebuurt Zwolle