Volledig scherm
PREMIUM
De kaartjes voor de kookdemonstraties van sterrenkoks in De Spiegel zijn uitverkocht. Gelukkig is er meer te doen rond het theater. © Frans Paalman

Zwolle mag zich weer even restauranthoofdstad noemen

Topkoks komen deze week naar theater De Spiegel in Zwolle voor Chefs (R)Evolution, het culinaire evenement van De Librije. De kookdemonstraties zijn uitverkocht, maar er is meer te doen. Zeven bezoek-, proef- of leertips.

BOERenmarkt XL

In het parkje achter theater De Spiegel vindt een markt plaats waar restaurants, producenten en boeren zich presenteren. Thema dit jaar is Dutch Cuisine, een beweging die de Nederlandse keuken en eetcultuur nationaal en internationaal onder de aandacht brengt en zich richt op verduurzaming van de voedselconsumptie. Restaurateurs uit alle provincies laten zien en proeven wat Nederland allemaal te bieden heeft. Samen met zijn boer (die groente, fruit, wijn, kaas, bier, vlees of vis levert) serveert de chef een gerecht. Voor 55 euro koop je een strippenkaart waarmee je alle provincies kunt proeven. Dat is dus 4,60 euro per gerechtje. Over de gratis toegankelijke markt struinen en een wijntje drinken kan ook.

In samenwerking met indebuurt Zwolle