Woningbouw in Stadshagen.
Volledig scherm
PREMIUM
Woningbouw in Stadshagen. © Frans Paalman

Zwolle mikt op 10.000 nieuwe huizen tot 2030 (en in deze 9 gebieden moet het gebeuren)

PollIn Zwolle komen tot 2030 pakweg 10.000 extra woningen. Een enorme nieuw- en verbouwoperatie in de provinciehoofdstad. Een overzicht van de belangrijkste ontwikkelplekken, met een waarschuwing van woningbouwexpert Jos Feijtel: ,,De plannen moeten concreter.’’

3 reacties

 • E. Hetebrij

  8 maanden geleden
  Volgens BZK zijn er 4700 woningen nodig in Zwolle (factcheck door Stentor) maar Anker wil het dubbele bouwen. Merkwaardig. De Spoorzone is geen populair woongebied maar Anker wil daar de meeste woningen bouwen: 3000. Bewoners is echter verteld door Gemeente dat de plannen 5000 woningen zijn. Merkwaardig. De politiek zegt dat ze naar de burgers gaat luisteren want die weten wat in hun wijk leeft en nodig is. In Spoorzone wordt je overvallen door hoogbouwplannen. Merkwaaardig.
 • Andreas Hagedoorn

  8 maanden geleden
  Nou.. Edwin, een woning geen verdienmodel? Dat moet je dan eens gaan uitleggen aan het IMF en de aannemer die een woning bouwt en aan zijn personeel.
 • Edwin Koster

  8 maanden geleden
  Hopelijk gaat het lukken! Maar een uitdaging het is vooral een taai probleem dat al jaren speelt en de financiële belangen het vaak winnen van de maatschappelijke. De kortstondige extra winsten verdampen of verdwijnen weer in extra maatschappelijke lasten. Een woning is geen verdienmodel. Een dak boven je hoofd zorgt voor een stabiele basis voor verdere ontwikkeling van een samenleving.
 1. Columbia en TVC’28 maken Rohda Raalte kampioen, ook Sallandia mag champagne ontkurken
  Liveblog

  Columbia en TVC’28 maken Rohda Raalte kampioen, ook Sallandia mag champagne ontkurken

  Kampioen worden zonder zelf te spelen is weliswaar niet zo fraai, maar bij Rohda Raalte zullen ze er niet om malen. De ploeg van Laurens Knippenborg keert volgend seizoen terug in de hoofdklasse. Ook vijfdeklasser Sallandia mocht eindelijk de champagnefles ontkurken. Dat geldt nog niet voor AZC, al zette de ploeg dankzij een 0-0 gelijkspel bij Robur et Velocitas wel een grote stap richting het kampioenschap. Er gebeurde nog veel meer op deze speeldag in het amateurvoetbal.