Volledig scherm
PREMIUM
De sobere entree aan de zuidzijde van het station in Zwolle. © Frans Paalman

Zwolle probeert Tweede Kamer te verleiden miljoenen in stationsgebied te pompen

Om Den Haag te bewegen over de brug te komen voor het Zwolse stationsgebied, gaat de gemeente Zwolle zich richten op Tweede Kamerleden. Al jaren zoekt de gemeente naar mogelijkheden om miljoenen euro los te peuteren bij de Rijksoverheid. Met een bijeenkomst in het stationsgebied probeert ze Kamerleden te verleiden de knip te trekken.

Het initiatief voor het bezoek aan het stationsgebied komt vanuit de Zwolse gemeenteraad. Volgens de lokale politici is meer actie nodig om de wensen voor de spoorzone landelijk op de kaart te krijgen. Samen met de provincie Overijssel moet het dagelijks bestuur van de gemeente Zwolle daarom een bijeenkomst houden in de stationsomgeving, waarvoor woordvoerders rond openbaar vervoer en spoorzaken van Tweede Kamerfracties én regionale Kamerleden uitgenodigd worden. Wanneer dat gebeurt, is nog niet bekend.

  1. Opschudding om glazenwassers in Zwolle: ‘Nieuwe bedrijfsnaam, alles in orde’
    PREMIUM

    Opschud­ding om glazenwas­sers in Zwolle: ‘Nieuwe bedrijfs­naam, alles in orde’

    Het zal je gebeuren. Staan er ineens twee onbekende glazenwassers je ramen te lappen, terwijl je daar niet om hebt gevraagd. Meerdere straten in Assendorp en de Pierik in Zwolle stonden maandag in rep en roer om de onbekende schoonmakers. De politie rukte drie keer uit. Uiteindelijk lijkt het te gaan om een misverstand: de ‘vaste’ glazenwasser is overgenomen. ,,Goed dat mensen alert zijn en ons tippen’’, zegt de politie.

In samenwerking met indebuurt Zwolle