De Zwolse kantorenwijk Hanzeland aan de achterkant van het station krijgt een ander karakter. In totaal komen er 2900 woonruimtes bij, voornamelijk appartementen. De gemeente heeft voor deze ontwikkeling echter wel geld nodig van het Rijk.
Volledig scherm
PREMIUM
De Zwolse kantorenwijk Hanzeland aan de achterkant van het station krijgt een ander karakter. In totaal komen er 2900 woonruimtes bij, voornamelijk appartementen. De gemeente heeft voor deze ontwikkeling echter wel geld nodig van het Rijk. © Freddy Schinkel

Zwolle probeert weer miljoenen euro’s van Rijk te krijgen voor bijna drieduizend huizen in stationsgebied

Om de komst van bijna drieduizend woningen mogelijk te maken in het stationsgebied van Zwolle, vraagt de gemeente 15 miljoen euro aan het Rijk. Essentieel om de plannen van de grond te krijgen. Vorig jaar veegde het ministerie de Zwolse aanvraag nog van tafel.

1 reactie

  • E. Hetebrij

    1 maand geleden
    De meeste inwoners van deze wijk zitten niet op een forse uitbreiding te wachten maar dit moet het afscheidscadeau van Ed Anker aan Zwolle worden. De wijk kent maar 2 toegangswegen en is duidelijk niet berekent op groei van 800 nar 4000 woningen met woontorens van 14 tot 23 verdiepingen terwijl in de nabijheid van de binnenstad mar 25 meter hoog gebouwd mag worden. Het is te hopen dat het Rijk (weer) niet meedoet aan de leefbaarheid van deze woon-/kantoorwijk. Reuring genoeg in deze mooie wijk.