Johan Coes, programma-manager opvang Oekraïense vluchtingen, bij de balie van de medische post voor deze groep in Zwolle.
Volledig scherm
PREMIUM
Johan Coes, programma-manager opvang Oekraïense vluchtingen, bij de balie van de medische post voor deze groep in Zwolle. © Frans Paalman

Zwolle regelt zelf huisartsenpost voor 550 Oekraïense vluchtelingen; ‘Interesse uit andere gemeenten’

Een huisartsenpost specifiek voor de honderden Oekraïense vluchtelingen die Zwolle opvangt wordt vrijdag officieel geopend op het bedrijventerrein Oosterenk. Zwolle is een van de weinige gemeenten in het land die zo’n post zelf in het leven heeft geroepen, zegt programma-manager Johan Coes.

8 reacties

 • Robbert Scholten

  2 maanden geleden
  Ik vind het belachelijk in deze tijd van zogenaamde integratie,daar past geen aparte dokters praktijk bij ,
 • E van der Harg

  2 maanden geleden
  Misschien is het gebruik maken van Oekarïense artsen een optie? Hoef je geen tolk te hebben en ze staan cultureel veel dichter bij de gevluchten. Hoef je niet benauwd te gaan piepen over opleidingsniveau en erkende diploma's en zo. Er zitten vast en zeker artsen tussen en dan snijdt het mes aan twee kanten. Zij zijn goed bezig en er is geen extra toename van druk op de toch al veelgeplaagde Nederlandse huisartsen.
 • marion van kooij

  2 maanden geleden
  Dus de Oekraïners krijgen dan wel hulp s'nachts en in het weekend? Terwijl ze mij, als nederlandse burger, gewoon 12 uur in mijn eigen rotzooi laten liggen omdat ze geen zin hebben om te komen? Ik had dus een pijn aanval vanuit mijn spierziekte, geen griepje dus. Schandalig, breng eerst de gewone huisartsenpost op orde, scheelt slachtoffers.
 • D Dijkhof

  2 maanden geleden
  @SanderHoek, Het is geen bedenkelijke vraag. De gemeente zorgt er ook niet voor dat alle inwoners een huisarts hebben. Dan is het frappant dat ze dat wel doen als ze mensen opvangen. Die kunnen dan net als andere inwoners zich laten inschrijven en als er geen plek is hebben ze net als anderen ook pech.
 • Yvonne Veld

  2 maanden geleden
  Soms kun je beter asielzoeker zijn dan autochtone inwoner.