De nieuwbouw in Stadshagen moet energieneutraal. Een uitgangspunt waardoor zelfs oppositiepartij GroenLinks zich gisteren genoodzaakt zag de VVD-wethouder te complimenteren.
Volledig scherm
PREMIUM
De nieuwbouw in Stadshagen moet energieneutraal. Een uitgangspunt waardoor zelfs oppositiepartij GroenLinks zich gisteren genoodzaakt zag de VVD-wethouder te complimenteren. © ANP

Zwolle slaat als 'n gek aan het bouwen in Stadshagen

Zolang Zwolle niet opnieuw in een economische crisis wordt gestort, slaat ze in Stadshagen als een malle aan het bouwen. De komende tien jaar moeten er jaarlijks driehonderd woningen bij komen in dit stadsdeel. Daarmee is Stadshagen in 2027 af.

Zwolse gemeenteraadsleden gingen er gisteravond nog net niet voor op de banken staan, maar ze konden het niet nalaten economiewethouder René de Heer een veer in de broek te steken voor zijn plan. Ook bouwend Zwolle kan zich in de handen wrijven: lege kavels tussen bestaande bebouwing wordt gevuld, Breecamp wordt met ruim zeshonderd extra woningen afgerond en met elfhonderd nieuwe huizen ontstaat er ten westen van de Milligerplas een nieuwe wijk: Breezicht.

  1. Dodelijke botsing Zwolle ‘kent alleen maar verliezers’. Maar reed automobilist A. door rood?
    PREMIUM

    Dodelijke botsing Zwolle ‘kent alleen maar verliezers’. Maar reed automobi­list A. door rood?

    ,,Meneer was misschien niet van plan ons leven te verpesten. Maar hij moet wel realiseren wat hij ons heeft afgenomen.’’ De zoon van een 69-jarige Zwollenaar die in januari 2019 omkwam bij een verkeersongeval, las donderdag in de rechtbank geëmotioneerd een verklaring voor. Plaatsgenoot Ahmed A. (29) reed het slachtoffer met zijn auto aan. Justitie vindt hem schuldig en eist een werkstraf.

In samenwerking met indebuurt Zwolle