Zwolle toont solidariteit en kleedt zich paars

VideoVeel Zwolse leerlingen lieten zich op 'Paarse Vrijdag' extra gelden voor homo- en biseksuele, lesbische en transgender jongeren. Ze lieten hun solidariteit zien door paars gekleurde kleding te dragen.

De leerlingen van Thorbecke College en het Meander college deden ook flink mee aan de paarse tirade. Veel leerlingen vinden het belangrijk dat hier extra aandacht voor komt en zijn zeer begaan met de dag.

Paarse Vrijdag

Op deze dag wordt speciaal aandacht gevraagd voor homo- en biseksuele, lesbische en transgender jongeren. Deze dag wordt sinds 2010 georganiseerd door Gay-Straight Alliances (GSA) van homobelangenorganisatie COC. In 2012 riepen 450 van de 680 middelbare scholen hun leerlingen op om paars te dragen.

Volledig scherm
Klas mavo 32 van het Meander College in Zwolle werd vanochtend verrast met een speciaal voor Paarse vrijdag gemaakte taart. © Meander College Zwolle
  1. ‘Hennephuurder’ wil via rechter sneller terug in sociale huurwoning Zwolle
    PREMIUM

    ‘Hennep­huur­der’ wil via rechter sneller terug in sociale huurwoning Zwolle

    Woningcorporatie SWZ zou met de regels hebben gespeeld, waardoor hij nog niet op zoek kan naar een nieuwe huurwoning. Daarom probeert Zwollenaar A.G. via de rechter weer toegang te krijgen tot de Woningzoeker. Onzin, stelt de corporatie. De afspraken zijn duidelijk: na te worden betrapt op een hennepkwekerij mag je twee jaar lang geen Zwolse sociale woning huren. De rechter probeerde dinsdag tevergeefs om de partijen nader tot elkaar te krijgen.

In samenwerking met indebuurt Zwolle