Zwolle toont solidariteit en kleedt zich paars

VideoVeel Zwolse leerlingen lieten zich op 'Paarse Vrijdag' extra gelden voor homo- en biseksuele, lesbische en transgender jongeren. Ze lieten hun solidariteit zien door paars gekleurde kleding te dragen.

De leerlingen van Thorbecke College en het Meander college deden ook flink mee aan de paarse tirade. Veel leerlingen vinden het belangrijk dat hier extra aandacht voor komt en zijn zeer begaan met de dag.

Paarse Vrijdag

Op deze dag wordt speciaal aandacht gevraagd voor homo- en biseksuele, lesbische en transgender jongeren. Deze dag wordt sinds 2010 georganiseerd door Gay-Straight Alliances (GSA) van homobelangenorganisatie COC. In 2012 riepen 450 van de 680 middelbare scholen hun leerlingen op om paars te dragen.

Volledig scherm
Klas mavo 32 van het Meander College in Zwolle werd vanochtend verrast met een speciaal voor Paarse vrijdag gemaakte taart. © Meander College Zwolle
  1. Grote zorgen in Zwolse flat na verwoestende brand: ‘Wat hád er kunnen gebeuren?’
    PREMIUM
    video

    Grote zorgen in Zwolse flat na verwoesten­de brand: ‘Wat hád er kunnen gebeuren?’

    Rookmelders, ja, die hangen er genoeg. ,,Maar dat is toch geen brandmelder? Die ‘brand!’ roept?’’ Keith Pieterse woont in appartementencomplex De Keersluis in Zwolle en is woest over de gang van zaken eerder deze maand. Toen brak brand uit en ging volgens Pieterse van alles mis. De flat is fundamenteel niet voorbereid op dergelijke calamiteiten, claimt de Zwollenaar. Meer bewoners maken zich zorgen.

In samenwerking met indebuurt Zwolle