Zwolle vangt plots 170 vluchtelingen op in IJsselhallen: brandweer, reservisten en Rode Kruis bouwen bedden op

update | Met videoZwolle heeft de IJsselhallen opengesteld voor vluchtelingen. Het kabinet heeft donderdagmiddag een dringend beroep gedaan op de gemeente om per direct opvang te realiseren. Vandaag zijn er al zo’n 170 mensen gebracht. Er worden 450 bedden geplaatst. De asielzoekers kunnen maximaal 4 nachten terecht.

32 reacties

 • W. Kloppenburg

  5 maanden geleden
  Het is überhaupt volslagen krankzinnig om zo'n hele verbouwing op te tuigen uitsluitend en alleen om ze 4 dagen op adem te laten komen, in mijn optiek is het aanzienlijk goedkoper om ze 4 dagen in een hotel onder te brengen. Denk alleen maar eens aan het gas dat nodig is om die enorme hal te verwarmen. Het is maar te hopen dat Snijder zo bijdehand is om de energiekosten bij van der Burg in rekening te brengen.
 • marion van kooij

  5 maanden geleden
  Ik ben al anderhalf jaar behoorlijk ziek en heb, om mijn huis uit te kunnen hulpmiddelen nodig. Dat gaat tegenwoordig via het Sociale Wijkteam. Maar ik mag wachten, ze hebben wachtlijsten, vakantie of ander smoesjes om niet te hoeven werken. En dit kan wel snel? Ik zal maar niet zeggen wat dit met mij doet, als gewone burger van Zwolle.
 • D Dijkhof

  5 maanden geleden
  De gemeente Zwolle is niet eens in staat onze eigen daklozen fatsoenlijk optevangen. Laat ze dat eerst fatsoenlijk regelen voordat ze asielzoekers gaan opvangen.
 • Benno Heslinga

  5 maanden geleden
  Dit kan toch niet zo doorgaan! De toestroom is veel te groot
 • Koos de Grave

  5 maanden geleden
  Rik de Vries. Blijf maar fijn in je droomwereld geloven en negeer vooral de harde werkelijkheid.